Hac kurası için geri sayım başladı! 2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kesin kayıt tarihi ne zaman?

Hac ibadetini yapmak üzere 2020'de kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını tamamladılar. Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, gelecek yıl hacca gidecek adayları belirlemek için gerçekleştirilecek kuranın tarihi belli oldu. Peki, 2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kesin kayıt tarihi ne zaman?

Giriş Tarihi 19 Aralık 2019, 12:57 Güncelleme 19 Aralık 2019, 12:57
Hac kurası için geri sayım başladı! 2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kesin kayıt tarihi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hacca, gelecek yıl gitmek üzere bu yıl ilk defa kayıt yaptıracaklar için ön kayıt süresi sona erdi. Gelecek yılın hac kurası ve hac kesin kayıtları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi açıklama geldi. Başvurularını gerçekleştiren hacı adayları, kura çekiminin yapılacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, 2020 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kesin kayıt tarihi ne zaman? İşte cevaplar...

HAC 2020 KURA VE KESİN KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

Gelecek yılın hac kurası, Diyanet İşleri Başkanlığınca 9 Ocak 2020'de çekilecek.

Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak 2020'de her ilde yapılacak.

TÜRKİYE'NİN HAC KONTENJANI 83 BİN 430'A YÜKSELTİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, 2020 Yılı Hac Organizasyonu'na ilişkin temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın Mekke şehrine gitti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile görüşen Erbaş, 2019 Yılı Hac Organizasyonu'nun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Benten ise Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet standartlarını her yıl artırdığını, başarılı bir organizasyon yaptığını ve bu yönüyle de diğer İslam ülkelerine örnek olacak hizmetler sunduğunu vurgulayarak, Erbaş'a teşekkür etti.

Görüşmede, 2020 Yılı Hac Organizasyonu'nun rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için ulaşım, sağlık, konaklama, hacı adaylarının pasaportlarıyla ilgili prosedürlerin iyileştirilmesi gibi pek çok konuda sunulacak hizmetler ele alındı.

HAC KONTENJANI 3 BİN 430 KİŞİ ARTIRILDI

Değerlendirme ve görüşmelerin ardından Erbaş ve Benten, 2020 Yılı Hac Protokolü'nü imzaladı.

Protokole göre, Türkiye'nin nüfusunun artması dolayısıyla protokolde yer alan hac kontenjanı bu yıl 3 bin 430 kişi arttırılarak 83 bin 430'a çıkarıldı.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da yer aldı.