Van'da yarın okullar tatil mi? 13 Aralık Cuma MEB Van kar tatili açıklaması geldi mi?

Van'da yarın okullar tatil mi? Özellikle son haftalarda ülkemizin bazı illerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Olumsuz hava koşulları hayatı etkilerken öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor. Meteorolojinin tarafından yapılan tahminlere göre bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Bu kapsamda arama motorlarında merakla araştırılan sorular arasında Van'da yarın okullar tatil mi sorusu bulunuyor.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2019, 21:39 Güncelleme 12 Aralık 2019, 21:39
Van’da yarın okullar tatil mi? 13 Aralık Cuma MEB Van kar tatili açıklaması geldi mi?

İÇİNDEKİLER

Van'da yarın okullar tatil mi sorusu günün araştırılanları arasında yer alıyor. Aralık ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde ülkemizin bazı illerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenenlerden birisi de eğitim hayatı geliyor. Kar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre 13 Aralık Cuma günü sağanak yağış ve kar yağışı görülecek iller açıklandı. Peki, Van'da yarın okullar tatil mi? İşte merak edilen detaylar...

VAN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre geçen haftadan itibaren etkisini gösteren kar yağışlarının yarın bazı illerde etkisini arttırması bekleniyor. Ancak Van'da okulların tatil olup olmadığına dair açıklama henüz resmi açıklama yapılmadı.

VAN'DA HAVA NASIL OLACAK?

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu,zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın yağışların, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksekleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Yurt genelinde yarın havanın yağışlı geçeceği, yağışların, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Konya ve Karaman çevrelerindeki yağışların bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi, Konya merkez ve güney ilçeleri ile Karaman il genelinde yer yer (15-20 kilogram/metrekare) olması ve 1600 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Meydana gelebilecek su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.