Meteoroloji'den o bölgeler için uyarı! 11 Aralık Çarşamba günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren ülkemizin bazı bölgelerinde kar yağışları başladı. Kar yağışların ve şiddetli soğukların başlamasıyla birlikte vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarılarını yakından takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Aralık Çarşamba günü sağanak yağış ve kar yağışı beklenen bölgeleri açıkladı. Peki, 11 Aralık Çarşamba günü hava nasıl olacak? İşte Türkiye geneli hava durumu...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 20:41 Güncelleme 10 Aralık 2019, 22:17
Meteoroloji’den o bölgeler için uyarı! 11 Aralık Çarşamba günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 11 Aralık Çarşamba gününe ilişkin beklenen hava durumu ve sıcaklık değerleri açıklandı. Yapılan uyarılara göre söz konusu kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İşte 11 Aralık Çarşamba günü hava durumu raporu...

METEOROLOJİ'DEN O BÖLGELER İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Düzce, Bolu ve Karabük çevreleri ile bu akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu (Kilis ve G. Antep hariç) ile Şırnak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Muş ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Muğla, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu ile Antalya çevrelerinde şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya il merkezi ve batı kıyılarında aşırı (101 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Muğla, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu ile Antalya çevrelerinde şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya Merkezi ve batı kıyılarında aşırı (101 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına(60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.