Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı! Yarın hava nasıl olacak? İşte 1 Aralık Pazar hava durumu raporu

Aralık ayının gelmesiyle birlikte ülkemizin bazı illerinde kar yağışları başladı. Haftaiçi Marmara'da ve diğer bölgelerde etkisini gösteren yağışların ardından vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika uyarılarını yakından takip ediyor. Pazar günü dışarı çıkmak için plan yapanlar ise "Yarın hava nasıl olacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 1 Aralık Pazar Türkiye geneli hava durumu raporu...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2019, 19:53 Güncelleme 30 Kasım 2019, 20:26
Meteoroloji’den yağmur ve kar uyarısı! Yarın hava nasıl olacak? İşte 1 Aralık Pazar hava durumu raporu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 1 Aralık Pazar gününe ilişkin beklenen hava durumu ve sıcaklık değerleri açıklandı. Yapılan uyarılara göre söz konusu kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar...

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın hava ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 4-8 derece azalacak, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Cumartesi akşam saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illeri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde başlayacak olan yağışların, Pazar günü akşam saatlerine kadar kuvvetli (51-100 kg/m2/ 24 saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Pazar öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de ( Ordu, Giresun, Trabzon, Rize illeri ve Artvin'in kıyı kesimleri) başlaması beklenen yağışların Pazartesi öğle saatlerine kadar kuvvetli ( 51-100 kg/m2) olacağı beklenmektedir. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara ( Sel, su baskını, heyelan riski, yüksek rakımlı yerlerde meydana gelecek yoğun kar yağışından kaynaklanan ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bingöl il geneli, Diyarbakır'ın Kuzey, Elazığ'ın doğu, Batman'ın kuzey, Muş'un batı ilçelerinde devam eden yağışların zaman zaman şiddetini artırarak Pazartesi sabah saatlerine kadar devam edeceği ve yer yer kuvvetli(30-75 kg/m2/ 12 saat) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl) Cumartesi günü 1750 m. üzeri rakımlı yerlerde, pazar günü ise öğle saatlerinden itibaren 1000 m. üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.