Arsenal'in de tükettiği "Delice tuzu" birçok ülkeden ilgi görüyor

Kırıkkale'de doğal kaynak suyundan elde edilen ve mineral zenginliği nedeniyle rağbet gören tuz, dünyaca ünlü futbol kulübü Arsenal ile Avustralya ve Yeni Zelanda'daki rugby takımlarının yanı sıra birçok ülkeye gönderiliyor. İşte Takvim Gazetesi’nin 21 Ekim 2019 tarihli yaşam sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2019 Güncelleme 21 Ekim 2019, 08:00
Arsenal’in de tükettiği Delice tuzu birçok ülkeden ilgi görüyor

İÇİNDEKİLER

Kırıkkale'de doğal kaynak suyundan elde edilen ve başta ünlü futbol kulübü Arsenal ile Avustralya ve Yeni Zelanda'daki rugby takımlarından rağbet gören Delice tuzu; ABD, Güney Kore, Belçika, Danimarka, Rusya, İngiltere, Almanya, Avustralya gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.



Tuzlada üretilen yıllık 3 bin ton tuzun bin tonu distribütör firmalar aracılığıyla yurt dışına gönderiliyor. Buradaki bir tuz şirketinin kurulu başkanı olan Oktay Gözüyukarı, "Tuz, sporcuların kramp ve eklem ağrıları gibi sorunlarının çözümünde kullanılıyor" dedi.



FABRİKA
GİBİ OKUL
Bursa'daki Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Bölümü öğrencileri, okuldaki laboratuvarda 6 çeşit temizlik maddesi üreterek, kamu kurumlarına satıyor. Okulu adeta fabrikaya dönüştüren liseli kimyagerler, yılda 120 ton temizlik maddesi üretiyor. Kimya Teknolojileri Alan Şefi İhsan Erarslan, "Günlük 2 ton kapasitemiz var. Öğrenciler ton başına 250 lira ücret alıyor. Mezunlar hemen iş buluyor" dedi.




ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE TAZMİNAT YOK

Şoför olarak çalıştığı şirketin aracını alkollü şekilde kullanan genç, tazminatsız şekilde işten kovuldu. Mahkemenin 'tazminat almalı' dediği alkollü sürücüye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, şoförü kusurlu buldu. Kararda, "Davacının sabah saatlerinde trafik kazasına karıştığı, 0.50 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ve kazadan önceki akşam alkol aldığını kabul ettiği anlaşılmıştır. Şoför olarak çalışan davacının işyerine ait aracı alkollü olarak kullanması işverene haklı fesih imkanı verir" denildi.