113'lük Zeliha Nine tıbbı şaşırttı!

113 yaşındaki Zeliha Çetiner, gençlere taş çıkarttı! Kan değerleri 30 yaşındakı bir insanla aynı çıktı. Hayatında hiç doktora bile gitmeyen süper nine, sırrını açıkladı: Az yemek, bol su içmek, hareket etmek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2019 Güncelleme 17 Eylül 2019, 07:56
113’lük Zeliha Nine tıbbı şaşırttı!

İÇİNDEKİLER

Kırklareli'nde yaşayan 113 yaşındaki Zeliha Çetiner, tıp dünyasını şaşkına çevirdi. Her gün 1 kilo şeker yiyen ve çevresinde 'Şeker teyze' olarak bilinen Çetiner, yaşam enerjisi ile dikkat çekti. Hiç doktor yüzü görmediğini söyleyen Zeliha Nine, uzun ömrün sırrını da verdi. "Az ve yavaş yemek yerim. Kırmızı et hiç tüketmem. Bol bol yürüyüş yaparım, çok su içerim" dedi.

VÜCUT YAŞI 30 ÇIKTI
Zeliha Nine'yi muayene eden İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, ilk kez böyle bir hastayla karşılaştığını söyledi. "Zeliha Nine'nin açlık kan şekeri; son üç aylık ortalama kan şekeri; kolesterol ve trigliserid değerleri normal. 30 yaşındaki bir insanın sağlık değerlerine sahip. Şeker Anne günde 4 bin kaloriyi şekerden elde ediyor. Şeker, öldürücüdür. Burada istisnai bir durum söz konusu ve istisnalar da kaideyi bozmaz" dedi.


113 yaşındaki Zeliha Nine, kırmızı et yemediğini, süt ve yoğurdu çok sevdiğini söyledi.