Suç makinası yakalandı

Kayseri’de 11 ayrı suçtan aranan ve kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunan kadın, yatak odasında dolap arkasına yapılmış özel bölmede yakalandı. İşte Takvim Gazetesi’nin 7 Eylül 2019 tarihli yaşam sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2019 Güncelleme 07 Eylül 2019, 07:59
Suç makinası yakalandı

İÇİNDEKİLER



Kayseri'de
polis, 11 ayrı suçtan aranan ve kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunan M.D.'yi (26) yakalamak için çalışma başlattı. Bir eve operasyon düzenleyen ekipler, M.D.'yi yatak odasında dolap arkasında yapılmış özel bir bölmede saklanırken kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan M.D. emniyete götürüldü.



'İYİ HAL' İLE 25 YIL!
Kazak sevgilisini öldüren sanık, 'iyi hal' indirimiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay geçen yıl Antalya'da yaşandı. Altay Aksoy (33), ayrılmak isteyen Kazakistan uyruklu Nailia Nutfullina sevgilisi ile tartıştı. Öfkeli adam, talihsiz kadını feci şekilde dövdü. Ağır yaralanan kadın hastane kaldırıldı, kurtarılamadı. Aksoy tutuklandı. Dün ise karar duruşması vardı. Sanık, "Keşke ben ölseydim" dedi. Mahkeme Aksoy'u 'kasten insan öldürme suçu'ndan önce, ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. 'İyi hal' indirimiyle cezayı 25 yıla indirdi.


ÖZÜR DİLERİM ANNE
Eskişehir'de emniyet güçleri, 3 Eylül'de 'Sokak satıcılarına' yönelik 13 adrese operasyon düzenledi. 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Bir kadının annesinin, "Yaktınız beni yaktınız" şeklinde feryat etmesi üzerine kızı da "Özür dilerim anne" diye karşılık verdi.


BATARYA DAYAĞI
İstanbul Fatih'te cumartesi günü yaşanan olayda bir kişi, telefonunu Adem Sarıoğlu'nun dükkanında tamir ettirdi. İki gün sonra, Sarıoğlu'nun bataryayı çaldığını iddia etti. Arkadaşlarıyla işyerini bastı. Darp mağduru esnaf, polise giderek şikayetçi oldu. Sarıoğlu, "Kaşımızda yaralanma var, dikişler var, parmağımızda incinme var. Hiçbir suçumuz olmadığı halde bizi bu hale getirdiler. Ondan sonra kaçtılar" dedi.


BÖREKÇİDE KANLI İNFAZ
İstanbul Beyoğlu'nda Bayram Kartal, dün işe gitmek için yürüdüğü sırada, husumetli olduğu öğrenilen M.A.Y.'nin silahlı saldırısına uğradı. Bir börekçiye sığındı. Şüpheli, birkaç el daha ateş ettikten sonra kaçtı. Çevredekiler, sağlık ekiplerine haber verdi. Ekipler, Kartal'ın öldüğünü belirledi. M.A.Y. gözaltında.


EMİNE BULUT GİBİ ÖLMEK İSTEMİYORUM
Aksaray'da tartıştığı eşi Kezban Ç. ve kayınbiraderi Hasan Hüseyin S.'yi öldürmek için giderken annesinin ihbarıyla yakalanan, ifadesinin ardından serbest bırakılan Koray Ç. (29), savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı. Ç. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol getirilerek yeniden serbest bırakıldı. Kezban Ç. ise "Bende Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum. Çocuklarım için de çok korkuyorum" dedi.


ÖLDÜRDÜ DUA ETTİ

Adana'da yaşayan Mehmet Budan (21) ve kuzeni Halil Çakar (18), bir ay kadar önce İstanbul'a giderek, çiçek satmaya başladı. Budan, geçen Cumartesi bir kişiye 35 liraya gül sattı. Çakar, "Gülü ona ben satacaktım. O para benim hakkım. Parayı bana ver" dedi. İkili arasında tartışma çıktı. Budan yanında bulunan maket bıçağıyla kuzenini bıçakladı. Hastaneye kaldırılan genç adam, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 1 Eylül'de ise Adana toprağa verildi. Katil zanlısı da otostop çekerek 3 Eylül'de Adana'ya gitti. Soluğu öldürdüğü kuzeni Halil Çakar'ın mezarının başında aldı. Önce dua etti. Daha sonra polise teslim oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ZİYA RAMOĞLU


HİLEYLE DEĞİL VEKALETLE
Türk ve Fransız vatandaşı iş kadını Berrin Gedik (88), yarış atlarından kazanılan ikramiye priminin, Avukat Saygın Bedri Gider'e ödenmemesi için dava açtı. Hileyle sözleşme imzalatıldığını iddia etti. Avukat Gider ise kadının kendisine avukatlık vekaleti verdiğini belirtti. Noterde çekilen fotoğrafı paylaştı.