Okul telaşı

18 milyon öğrenci için okul zili 9 Eylül’de çalacak. Öğrenciler okul heyecanı yaşarken, velileri alışveriş telaşı sardı. Kıyafet, kırtasiye, çanta gibi ihtiyaçlar için mağaza, market ve kırtasiyeler dolup taşıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2019 Güncelleme 31 Ağustos 2019, 07:52
Okul telaşı

İÇİNDEKİLER

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı gün kaldı. İlkokul, ortaokul ve lisede öğrenim görecek 18 milyonun üzerinde öğrenci için ders zili 9 Eylül'de çalacak. Öğrenciler okulların açılmasının heyecanını yaşarken, velileri de alışveriş telaşı sardı. Mağaza, market ve kırtasiyeler; çocuklarının kırtasiye, kıyafet, çanta gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen velilerle dolup taşıyor. Hareketlilik, perakende sektörüne doping etkisi yaptı. Vitrinler okul ürünleriyle donatıldı. Mağaza, market ve kırtasiyelerde ürün çeşitliliği artırıldı. Ayrıca pek çok firma, velilerin bütçesine destek olmak için kampanyalara imza attı. Defterden boya kalemine, çantadan mataraya kadar okula yönelik her üründe geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Her beğeniye her bütçeye göre ürün bulmak mümkün.

DENETİMLER ARTTI
Güvenli ürün alışverişi için de ilgili birimler teyakkuza geçmiş durumda. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketicilerin, ALO 175, 'www. tuketici.gov.tr' web adresi ve 'Twitter. com/etuketici' ile 'Facebook.com/ etuketici' sosyal medya hesapları aracılığıyla bakanlığa başvurabileceklerini kaydetti.


BUNLARA DİKKAT!

Okul alışverişi yapacakları Bakan Pekcan, uyardı:

● Kırtasiyede, üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmeli.
● Özellikle boya kalemlerinde 'CE' işareti ve 'EN 71 standardına uygundur' ibaresine bakılmalı.
● Sprey boya ve yapıştırıcılar su bazlı olmalı ve solvent içermemeli.
● Tekstil ve ayakkabı ürünlerinde de etiket ve işaretler Türkçe ve kolay okunabilir olmalı.