2019-2020 İzmir özel yurt fiyatları ne kadar, zam geldi mi? İşte İzmir kız erkek yurt fiyatları

İzmir öğrenci yurt fiyatları 2019! Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi köklü okulları bünyesinde bulunduran İzmir, en çok öğrenciyi kabul eden iller arasında yer alıyor. Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından heyecan artmaya devam ediyor. Veliler ve öğrenciler, bütçelerine en uygun yurtları bulabilmek için araştırma yapmaya başladı. İşte İzmir öğrenci yurt fiyatları 2019! Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz... Ailesinden uzakta yaşayan üniversite öğrencileri için sıcak su, güvenlik ve internet son derece önemli olabiliyor. Dolayısıyla öğrenciler bu hizmetlerin 7 gün 24 saat esasına göre verilmesini tercih ediyor.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2019, 09:15 Güncelleme 23 Ağustos 2019, 09:15
2019-2020 İzmir özel yurt fiyatları ne kadar, zam geldi mi? İşte İzmir kız erkek yurt fiyatları

İÇİNDEKİLER

İzmir öğrenci yurt fiyatları 2019! Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından heyecan artmaya devam ediyor. Veliler ve öğrenciler, bütçelerine en uygun yurtları bulabilmek için araştırma yapmaya başladı. Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi köklü okulları bünyesinde bulunduran İzmir, en çok öğrenciyi kabul eden iller arasında yer alıyor. İzmir'de bir yurt seçmek oldukça zor olabilir. İzmir özel yurt fiyat aralıkları 500 TL ile 2000 TL ve üzeri olarak değişiyor. Öğrenciler kendi bütçeleri ile bu aralıklardaki İzmir öğrenci apart ve yurt seçeneklerini görebiliyor. İzmir erkek yurtları otopark alternatifine kadar donanımlı noktalardan da oluşabiliyor.

Fiyat aralığı ne kadar?

İzmir'de bir yurt seçmek oldukça zor olabilir. İzmir özel yurt fiyat aralıkları 500 TL ile 2000 TL ve üzeri olarak değişiyor. Öğrenciler kendi bütçeleri ile bu aralıklardaki İzmir öğrenci apart ve yurt seçeneklerini görebiliyor. İzmir erkek yurtları otopark alternatifine kadar donanımlı noktalardan da oluşabiliyor.

Ancak kendine özel bir aracı olmayan öğrenciler yine filtre seçeneklerinden okullarına yakın yurtları tercih ediyor. İzmir kız yurtları için ise en sık aratılan seçenek oda özelliklerinden oluşuyor. İnternet üzerinden odanızda olmasını istediğiniz ütü, çamaşır makinesi, dolap, mutfak gibi ayrıntıları filtreleyebiliyorsunuz. Hatta fitness, yüzme havuzu, sauna hatta hamam gibi alternatifleri olan yurtlara da yine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ailesinden uzakta yaşayan üniversite öğrencileri için sıcak su, güvenlik ve internet son derece önemli olabiliyor. Dolayısıyla öğrenciler bu hizmetlerin 7 gün 24 saat esasına göre verilmesini tercih ediyor. Bunun yanında İzmir erkek yurtları temizlik ve ütü hizmetlerinin yurda dâhil olmasını da talep edebiliyor. Yurtların iletişim adreslerine ulaşmak da mümkün. Yalnızca kız, yalnızca erkek ya da karma olarak hizmet veren yurtlar arasından en doğru tercihi yapmak için artık günlerce araştırmalar yapılabiliyor.

İzmir özel öğrenci yurtları ne kadar?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ve aileleri özel öğrenci yurtları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. İşte İzmir yurt fiyatları...

Bornova

Ege Üniversitesi'ni kazananlar için yaşanacak en ideal yer Bornova. Sebebi ise hemen hemen bütün fakültelerin Bornova yerleşkesinde bulunması. Bornova'daki özel yurt fiyatları ise genel olarak 700 liradan başlıyor. Diğer seçenek olan kiralık eve çıkacaksanız da yanınıza arkadaş bulmanızı öneririz. Zira ev kiraları da 800 liradan başlıyor ve kalite-fiyat dengesi maalesef pek iç açıcı değil. Genel olarak evler eski ve bakımsız. Bu yüzden eve çıkmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmanız ve ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

Buca

Dokuz Eylül Üniversitesi'ni tercih edenler içinse en ideal yer Buca. Modernlik bakımından sınıfta kalmasına karşın özel yurt ve kira fiyatları cep yakmıyor. Özel yurt fiyatları 600 liradan başlıyor. Ev kiraları da bir o kadar uygun. 400 liraya kadar ev bulabileceğiniz ilçede doğalgazlı, eşyalı yeni daireler bile 750 lira gibi cüzi bir rakam tutuyor.

Urla

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü tercih edenler ise maalesef asıl İzmir'den oldukça uzakta yaşamayı kabullenmek zorunda kalacaklar. Üniversite, şehir merkezinden oldukça uzakta bulunan Urla ilçesinde. Buradaki öğrenciler genel olarak yaşamak için Gülbahçe Köyü'nü tercih ediyor. Kira fiyatları ise 900 liradan başlıyor.

Çiğli

İzmir'deki bir diğer üniversite ise Katip Çelebi Üniversitesi. Bu üniversite İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden uzak olan Çiğli'de maalesef yapılacak etkinlik sayısı da az. Buradaki kira fiyatları ise çok fazla cep yakmıyor. 500 liraya kadar inen kiralık daireler bulmak mümkün.