Bayramda eczaneler ve hastaneler açık mı? İstanbul, İzmir ve Ankara nöbetçi eczaneler nasıl öğrenilir?

Müslüman alemi tarafından Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek. Bu nedenle pek çok vatandaş bayram boyunca eczanelerin açık olup olmadığını merak ediyor. Bu nedenle "Bayramda eczaneler açık mı, kapalı mı?" sorusunun yanıtı merakla sorgulatılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı? İşte o sorunun cevabı...

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2019, 22:54 Güncelleme 10 Ağustos 2019, 22:55
Bayramda eczaneler ve hastaneler açık mı? İstanbul, İzmir ve Ankara nöbetçi eczaneler nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı için vatandaşlar son hazırlıklarını yapıp bayramı bekliyor. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte vatandaşlar bayramda eczanelerin ve hastanelerin açık olup olmadığını merakla araştırıyor. Peki, Bayramda eczaneler ve hastaneler açık mı? İstanbul, İzmir ve Ankara nöbetçi eczaneler nasıl öğrenilir? İşte yanıtı...

BAYRAMDA HASTANELER AÇIK MI?

Tüm resmi bayramlarda ve tatillerde Aile Sağlık Merkezleri (ASM) kapalıdır. Bayramlarda acil servisler ve yoğun bakım üniteleri açıktır. 24 saat esasına göre hizmet veren yerler yani hastaneler açık olacak. Hastanelerin acil bölümleri açık olacak, randevulu hastalar bayramdan sonra muayene olabilecek.

Peki, nöbetçi eczaneler nasıl öğrenilir? İşte o soruyla ilgili detaylar...

BAYRAMDA ECZANELER AÇIK MI?

Eczanelerin çalışma yönetmeliğine göre arefe günü ve bayram günlerinde uyulması gereken çalışma yönergeleri bulunmaktadır.

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır;

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki nöbetçi eczaneleri görüntülemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz;

İSTANBUL NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ