
Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı'na kısa süre kaldı. İslam alemi bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyor. Bayram için heyecanlı bekleyiş sürerken, bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda araştırmalar sürüyor. Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü ile birlikte 4,5 gün yapılıyor. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de bayram tatilinin 9 gün çıkarılması bekleniyor. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bayram tatili uzatıldı mı? 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte konu ile ilgili tüm bilgiler...
KURBAN BAYRAMİ TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Albayrak konu ile ilgili, tatilinin 9 güne çıkarılması isteklerine olumlu bakmadığını söyledi.
Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü yarım gün, 4 gün de bayram tatili ile birlikte 4,5 gündür. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Bu sene Kurban Bayramı arefesi cumartesi gününe, bayramın 1. günü pazar gününe, bayramın son günü ise çarşamba gününe denk geliyor. Eğer perşembe ve cuma günleri de tatile dahil edilirse hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 9 gün tatil yapılmış olacak.
Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.
BAKANLIK UYARDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, belediyelerin gösterdiği yerler dışında park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satışı ve kesimi yapılması, kurban kesim yerlerinde önlem alınmadan kurban atıklarının toprağa ve suya verilmesi halinde idari para cezaları uygulanacağı bildirildi.
AA muhabirinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için tedbirler alındı.
Bu kapsamda ekipler, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenler "Alo 181" hattına ihbar edilebilecek.
Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üstyapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban artıkları belediyeler tarafından toplanacak. Belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kurban satışı yapmak ve kurban kesmek yasak olacak.
Buna göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 287 lira idari para cezası uygulanacak.
Çevre Kanunu'nun 24'üncü maddesi kapsamında kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veya suya veren kurban kesim yerlerine 72 bin 197 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde bin 794 lira idari para cezası verilecek.
Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanacak.