2019 Kurban fiyatları ne kadar? İşte büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

Müslüman alemi için son derece önemli olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayrama günler kala kurban keserek ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar kurbanlık fiyatları hakkında arama motorlarında araştırmalara başladı. "Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?" sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor. İşte 2019 yılı büyükbaş, küçükbaş kurban fiyatları...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2019, 18:59 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 02:26
2019 Kurban fiyatları ne kadar? İşte büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin dört bir yanında kurban satış yerleri kuruldu. Kurban Bayramı'nda ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar "kurbanlık fiyatları" hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bayrama günler kala Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu sorusu merak ediliyor. Bu yıl küçükbaş kurbanlık fiyatları geçen yıla göre yüzde 5-10 civarında arttı. İşte kurbanlık fiyatları...

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada ortalama 23 liradan işlem görüyor. Fiyatlar bölgesel olarak değişiklik gösterebilir. Büyükbaşta ise kilogram fiyatları ortalama 26 liradan başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vekaleten yurtiçi kurban kesim bedeli 890 lira olarak açıklandı.

İstanbul'da bu yıl Kurban Bayramı'nda 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaş kesilmesi beklenirken geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artacağı tahmin ediliyor ve canlı kilogram fiyatlarının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlaması öngörülüyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurban Bayramı tatili arefe günü olan 10 Ağustos 2019'da başlayacak. Arefe günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelirken Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar, 2. günü 12 Ağustos Pazartesi, 3. günü 13 Ağustos Salı ve 4. günü 14 Ağustos Çarşamba günü kutlanacak.