23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden renkli kareler

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi oldukça renkli geçti. Kimileri Osmanlı üniformasıyla oy kullandı, kimileri dünya evine girdikten birkaç dakika sonra vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. İşte 23 Haziran İstanbul seçimlerinden renkli kareler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2019 Güncelleme 24 Haziran 2019, 07:57
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden renkli kareler

İÇİNDEKİLER



Ü
lkemizde her seçimde olduğu gibi dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de ilginç oy verenler dikkat çekti. Kimileri Osmanlı üniformasıyla oy kullandı, kimileri dünya evine girdikten birkaç dakika sonra vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

ÖNCE OY ATTILAR SONRA EVET DEDİLER
Zeytinburnu'nda bir çift gelinlik ve damatlıklarıyla oy kullanmaya geldi. Tunahan Özgür ile Fatma Şeymanur Özgür çifti, saat 10.00'da Ziya Gökalp İlkokulu'na damatlık ve gelinlikle gelince herkesin ilgisini çekti. Damat Tunahan Özgür, oyunu 31 Mart seçimlerinde Antalya'da kullandığı için, bugün oy kullanamadı. Oyunu kullanan Fatma Şeymanur Özgür, "Bizim düğün tarihimiz çok önceden belliydi zaten, seçim sonradan çıktı ama atlamak istemedik. Vatandaşlık görevimiz bunu da hallettik artık düğüne geçiyoruz. Kafamız rahat artık. İstanbul için hayırlısı olsun" dedi.



PAŞA İLE BİRLİKTE
Esenyurt'ta yaşayan Nazım Cihan isimli vatandaş, Osmanlı dönemi kıyafetini giyip papağanıyla birlikte oy kullandı. Oy verme işlemi sırasında sandık görevlilerinin de ilgisini çeken "Paşa" ilgi odağı oldu. Oy verme işleminin ardından vatandaşlar, Nazım Cihan ve "Paşa" ile okulun bahçesinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



BIRAKACAK KİMSE YOKTU
İstanbul'da bir genç, oy kullanmaya gelirken yanında köpeği de vardı. Genç adam, "Bırakacak kimse yoktu, o da bana eşlik etti" dedi.



BEBEĞİYLE ADIM ADIM
İstanbul tarihi günlerinden birini yaşadı. Milyonlarca seçmen oyunu kullandı. Bazıları vatandaşlık görev yerine getirmek için bebeğini de yanında götürdü.



GEÇ KALDI İSYAN ETTİ
Avcılar'da oy kullanma saatinin bittiği 17.00'a kadar okula ulaşamayan genç bir kadın, isyan etti. Görevlilerden oy kullanmak için yardım istese de, kurallar buna engel oldu.



GÖREVİNİ YAPTI
Dün sabah 08.00 itibariyle Sultangazi Piri Reis Ortaokulu'nda da seçmenler oylarını kullanmaya başladı. Yürüteç yardımıyla oy kullanacağı okula gelen 71 yaşındaki bir seçmen de, görevlilerin yardımıyla oy kullanacağı kabinin yanına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi.



BİSİKLETLE SANDIĞA GİTTİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için vatandaşlar, okullara gelerek oylarını kullandı. Çatalca'da bazı vatandaşlar oy kullanmaya bisikletleriyle geldi.



DARÜLACEZE'DE FARKLI BİR GÜN
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Darülaceze'de de oy kullanıldı.



AMBULANSLA GİTTİLER
Bazı vatandaşlar, yürüyemediği için ambulanslarla oy kullanmaya götürüldü.