Saraçhane nerede? Saraçhane'ye nasıl gidilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi harita konumu

Saraçhane, merkezi Atatürk Bulvarı ile Şehzadebaşı Caddesi'nin kesiştiği noktadadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada bulunmaktadır. Peki, Saraçhane nerede? Saraçhane'ye nasıl gidilir? İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi haritadaki konumu...

Giriş Tarihi 17 Nisan 2019, 18:09 Güncelleme 17 Nisan 2019, 19:13
Saraçhane nerede? Saraçhane’ye nasıl gidilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi harita konumu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane'de yer almaktadır. İstanbul Saraçhane, Saraçhanebaşı olarak da bilinir. İstanbul'da, merkezi Atatürk Bulvarı ile Şehzadebaşı Caddesi'nin kesiştiği nokta olan; Bozdoğan Kemeri'nin çevresinde ve kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda Zeyrek ve Aksaray, doğu-batı doğrultusunda ise Şehzadebaşı ile Kıztaşı arasında kalan semttir.

SARAÇHANE'NİN TARİHÇESİ

Saraçhane'de Roma ve Erken Bizans döneminde inşa edilmiş en önemli yapı, bazı kaynaklara göre Hadrianus (117-138), başka kaynaklara göre ise Valens döneminde (364-378) yapılmış olan Bozdoğan Kemeri'dir. Saraçhane'nin asıl gelişimi Osmanlı döneminde olmuştur. II. Mehmed İstanbul'un fethinden sonra, bugün onun adıyla anılan semtte kendi külliyesini inşa ettirmiş ve 1475'te İstanbul Saraçhanesi'ni kurdurmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinden saraçhane'nin 110 bab dükkân olarak kurulduğunu biliyoruz.

Atatürk Bulvarı'nın Şehzadebaşı tarafında kalan kesiminde de İstanbul Belediye Sarayı bulunur. Günümüzde Saraçhane, Atatürk Bulvarı Şehzadebaşı Caddesi ana arterlerinin kesiştiği bir trafik noktası özelliği kazanmıştır.

SARAÇHANE'YE NASIL GİDİLİR?

Taksim'den Saraçhane'ye giden otobüsler için, Taksim – Şişhane yönünden gelen Unkapanı – Aksaray – Yusufpaşa – İstanbul Büyükşehir Belediyesi – İBB Binası – Fatih Parkı – İstanbul Manifaturacılar Çarşısı – İMÇ – Haşim İşcan Altgeçidi yönüne giden herhangi bir İETT otobüsüne binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Haliç Metro İstasyonu'ndan toplu taşıma aracı kullanmadan Unkapanı yönünü takip ederek varabilirsiniz. Haliç metrosundan, Saraçhane 15-20 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Saraçhane'ye yakın mesafede bırakan vapur, metrobüs, tramvay bulunmamakta ancak Saraçahneden geçen minibüs – dolmuş hatları mevcuttur.