Eleq ipucu 15 Mart: Paris'teki ünlü müzikhol Olympia'da Enrico Macias ile seri konserler veren şarkıcı kimdir?

Eleq ipucu sorusu yayınlandı. Eleq'in bugünkü ipucu sorusu müzikten geliyor. Ödül ise 15 bin TL olacak. Peki, Paris'teki ünlü müzikhol Olympia’da, Enrico Macias ile seri konserler veren şarkıcı kimdir? İşte 15 Mart Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 15 Mart 2019, 17:30 Güncelleme 15 Mart 2019, 17:30
Eleq ipucu 15 Mart: Paris’teki ünlü müzikhol Olympia’da Enrico Macias ile seri konserler veren şarkıcı kimdir?

İÇİNDEKİLER

Eleq ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Canlı bilgi yarışması Eleq tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü eleq ipucu için hazır mısınız? Öyleyse 1976 yılına gidiyoruz.. Paris'teki ünlü müzikhol Olympia'da, Enrico Macias ile seri konserler veren şarkıcı kimdir, hatırladınız mı?" denildi. İşte 15 Mart Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

ELEQ İPUCU SORUSU (15 MART 2019)

Soru: Paris'teki ünlü müzikhol Olympia'da, Enrico Macias ile seri konserler veren şarkıcı kimdir?

Cevap: AJDA PEKKAN

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, "Sensiz Yıllarda", "Yalnızlıktan Bezdim" gibi şarkılarla fırtına gibi girdiği 70'lerin ortalarında seslendirdiği "Tanrı Misafiri", "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Hoşgör Sen", "Sana Ne Kime Ne" gibi şarkılarla Türkiye sınırlarını zorlamaya başladı. Bu üstün performansının sonucunda 1976 yılında Paris'in ünlü Olympia müzikholünde, pek çok şarkısının Türkçe versiyonlarını seslendirdiği, dönemin ünlü Cezayir asıllı Fransız şarkıcısı Enrico Macias'la seri konserler verdi.

Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946'da dünyaya geldi. İlk olarak sinema oyunculuğuyla sanat kariyerine giriş yapan Ajda Pekkan, 1964'te B-yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı "Göz Göz Değdi Bana"nın ardından ilk 45'liği "Her Yerde Kar Var"ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977'de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de Türkiye'de "Süperstar" olarak anılmaya başladı. Albümün ardından günümüze dek Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha yayınladı. Sanatçı kariyerinde "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Bambaşka Biri", "Hoşgör Sen" ve "Uykusuz Her Gece" gibi şarkılarıyla Türk müzik tarihinde önemli bir rol oynadı.

33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de lâyık görülen sanatçı uluslararası anlamda pek çok yerde konserler vermiş, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Japonca olmak üzere daha pek çok dilde şarkılar söylemiştir. Ajda Pekkan ulusal kamuoyunda da Türk pop divası olarak adlandırılır.