Eleq ipucu 13 Mart: Sevgili Dayım filminde Tarık Akan'ın canlandırdığı yakışıkı dayının adı nedir?

Eleq ipucu sorusu yayınlandı. Eleq tarafından yapılan açıklamada ipucu sorusunun bir Türk filminden geldiği açıklandı. Ödül ise 15 bin TL olacak. Peki, Sevgili Dayım filminde Tarık Akan'ın canlandırdığı yakışıkı dayının adı nedir? İşte 13 Mart Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 13 Mart 2019, 17:19 Güncelleme 13 Mart 2019, 17:19
Eleq ipucu 13 Mart: Sevgili Dayım filminde Tarık Akan’ın canlandırdığı yakışıkı dayının adı nedir?

İÇİNDEKİLER

Eleq ipucu sorusu, Eleq'in resmi Instagram hesabından paylaşıldı. Yol, Hababam Sınıfı, Ah Nerede, Oh Olsun, Mavi Boncuk, Sev Kardeşim gibi filmlerde oynayan ünlü oyuncu Tarık Akan, ipucu sorusunda yer aldı. 16 Eylül 2016 tarihinde aramızdan ayrılan Tarık Akan'ın 1977 yılında gösterime giren Sevgili Dayım filminde canlandırdığı karakter ipucu sorusu olarak soruldu. Peki, Sevgili Dayım filminde Tarık Akan'ın canlandırdığı yakışıkı dayının adı nedir? İşte 13 Mart Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

ELEQ İPUCU SORUSU (13 MART 2019)

Soru: Sevgili Dayım filminde Tarık Akan'ın canlandırdığı yakışıkı dayının adı nedir?

Cevap: TARIK

FİLMİN KONUSU

Haylaz, çapkın ve gönlünün estiği gibi yaşayan bir genç olan Tarık (Tarık Akan), günün birinde ablasının evine gelir. Ablası (Neriman Köksal), zengin bir iş adamıyla (Ali Cağaloğlu) evlidir. Kocası, hala bir iş sahibi olamamış kayın biraderini pek sevmemektedir. Genç adam, buna rağmen eve yerleşir. En iyi anlaştığı kişi sevgili yeğenidir (Murat Erton). Derken, yeğeni için özel bir öğretmen (Hale Soygazi) tutulur. Bu genç ve güzel kadınla genç adam arasında ilişki başlar. Bu ilişki, önce tartışmalarla kendini gösterir, derken araya sevimli yeğen girer.

TARIK AKAN KİMDİR?

Tarık Tahsin Üregül (Tarık Akan), 13 Aralık 1949'da İstanbul'da dünyaya geldi. Babasının subay olması nedeniyle Erzurum'daki görevi için Erzurum Dumlupınar'a taşınmış ve ardından babasının tayini çıkınca Kayseri'ye yerleşmiştir. İlkokulu Kayseri'de okuyan Tarık Akan, babasının emekli olması nedeniyle İstanbul'a taşındılar ve Bakırköy semtinde ortaokul ile lise eğitimini tamamladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümüneden mezun olan Tarık Akan, bir süre plajlarda cankurtaranlık ve sokaklarda işportacılık işleriyle uğraştı.

Makine Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Gazetecilik Yüksek Okulu'na girerek mezun oldu ve 1970'de Ses dergisinin organize ettiği Sinema Artist Yarışması'na katılarak birinci oldu.

1971'de Filiz Akın ve Ekrem Bora'nın başrol oynadığı Emine adlı sinema filminde rol alarak sinema hayatına giriş yaptı. 1979'da askerlik görevini Denizli'de yedek subay olarak tamamlayan Tarık Akan, sinemacılığın kötü dönemlerde olduğu 1978-1981 yılları arasında ticari taksi alarak kiralama sistemi ile hayatına bir süre bu şekilde devam etti.

1980 darbesinde Tarık Akan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış fakat 2,5 ay hücre cezası çektikten sonra serbest kalmıştır. Hayatı boyunca 111 filmde ve 4 televizyon dizisinde rol alan Tarık Akan, 16 Eylül 2016'da akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.