Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu | 4 Mart İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahminleri gelmeye devam ediyor. Haftanın ilk iş gününde vatandaşlar 'bugün hava nasıl olacak?' sorusunu araştırıyor. Geçtiğimiz hafta, başta İstanbul olmak üzere batı bölgelerinde etkisini gösteren kar yağışı, yerini soğuk havalara bırakmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? İşte 4 Mart hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 04 Mart 2019, 07:14 Güncelleme 04 Mart 2019, 12:17
Meteoroloji’den son dakika hava durumu raporu | 4 Mart İstanbul’da bugün hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Muğla çevreleri ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR
Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun doğu kesimlerinde yer yer güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?
İstanbul'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeyli yönlerden, öğle saatlerinden sonra Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Muğla çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu; Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.