Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan yumurtanın kabuğunun kalsiyum deposu olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar, "Yumurtanın kabuğunu sakın atmayın ve günde bir çay kaşığı yumurta kabuğu yiyin." diyor. Peki yumurta kabuğu nasıl yenir? İşte yanıtı...
Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan yumurtanın kabuğunun kalsiyum deposu olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar, "Yumurtanın kabuğunu sakın atmayın ve günde bir çay kaşığı yumurta kabuğu yiyin." diyor. Peki yumurta kabuğu nasıl yenir? İşte yanıtı...
YUMURTA KABUĞU NASIL YENİR? İŞTE TARİFİ
Yumurta kabuklarını kaynar suyun içine atıyoruz. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra tepsiye yayıp gece boyunca kurutuyoruz. Ertesi gün fırında 100 derecelik ateşte yumurtanın kabuklarının kurumasını sağlıyoruz. Daha sonra bunları havanda döverek toz haline getiriyoruz. Ve kavanoz içnde saklayarak kullanıyoruz.
YUMURTA KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?
Kemik sağlığı için, diş dağlığı ve genel vücut sağlığı için mutlaka vücudumuza almamız gereken maddelerden birtanesi...