Hadi ipucu 28 Şubat: Çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir? Çılbır nasıl yapılır? İşte tarifi

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bugünün ipucu sorusu yumurta severler için geliyor. Diyet tarifleri arasında yer alan bir yumurta tarifi Hadi'nin ipucu sorusunda yer aldı. Peki, çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir? Çılbır nasıl yapılır? İşte 28 Şubat Hadi ipucu sorusu ve Çılbır tarifi...

takvim.com.tr
takvim.com.tr
ABONE OL
Hadi ipucu 28 Şubat: Çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir? Çılbır nasıl yapılır? İşte tarifi

Çılbır yumurta, Hadi ipucu sorusunda yer aldı. Hadi tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü ipucumuz yumurta severlere geliyor sevgili hadiciler... Çılbır olarak da bilinen yağsız pişmesi nedeniyle diyet tariflerinin de vazgeçilmezlerinden biri olan yumurtaya ne ad verildiğini biliyor muyuz?" denildi. Peki, çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir? Çılbır nasıl yapılır? İşte Hadi ipucu sorusu ve çılbır tarifi...

HADİ İPUCU SORUSU (28 ŞUBAT 2019)

Soru: Çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir?

Cevap: POŞE

Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan yemek türüdür. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilir.

Poşe yumurta nasıl yapılır? Tarifi nedir? Detaylar için diğer sayfaları ziyaret edin.

ÇILBIR (POŞE) TARİFİ

Yumurtanın taze olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.
- Yumurtayı pişireceğiniz suya tuz ve sirke eklemelisiniz. Böylece yumurtaların dağılma olasılığı düşecektir.
- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.
- Kaynatacağınız suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 80-90 derece poşe yumurta yapımı için ideal.

POŞE YUMURTA TARİFİ

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kızarmış ekmek
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet domates
4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
2 dal taze soğan
Arzuya göre yarım avokado

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Mantarı 2-3 dakika tavada kızartın. Çok pişirmeden mantarları ocaktan alın. Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.

Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Poşeleme işlemleri için suyun ısısının yaklaşık 80-85 derece olmasına dikkat edin. Sirkeyi ekleyip altını kısın.

Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.

Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı. Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.

Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler dilimlenmiş avokadı ve yeşilliklerle süsleyin. Poşe yumurtalarınız hazır! Afiyet olsun.