Son dakika hava durumu... İstanbul'da kar sürprizi! Okullar tatil olacak mı? İşte Marmara Bölgesi hava durumu

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sürpriz kar yağışı akıllara okul tatil olacak mı sorusunu getirdi. Yarın hava nasıl olacak diye merak eden insanlar internete girip bu konuyu araştırmaya başladılar. Meteorolojik tahminlere göre yağışlar gece saatlerine kadar devam edecek.İşte Marmara Bölgesi için son dakika hava durumu...

Giriş Tarihi 27 Şubat 2019, 23:03 Güncelleme 27 Şubat 2019, 23:04
Son dakika hava durumu... İstanbul’da kar sürprizi! Okullar tatil olacak mı? İşte Marmara Bölgesi hava durumu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da gün içinde dolu yağışı etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde kar yağışı Maltepe Başıbüyük mahallesinde etkili oldu. Meteorolojinin verilerine göre İstanbul'da ilerleyen saatlerde hafif sağanak yağışın da etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da okulların tatil olmasına sebep olacak kadar yağış olmayacağı tahmin ediliyor. Yer yer dolu, yağmur ve karla karışık yağmur etkili olacak ancak kar yağışı beklenmiyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimler ile bölgenin doğusunun yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.