Meteoroloji'den İstanbul için son dakika hava durumu uyarısı! İstanbul'da kar yağışı sürecek mi? 5 günlük hava durumu

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı bugün de etkisini arttırarak devam ediyor. Şehir beyaza bürünürken, ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kar yağışı nedeniyle birçok uçuş ve vapur seferi iptal edildi. Vatandaşlar kar yağışının daha ne kadar etkili olacağını merak ederken Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte İstanbul ve Türkiye geneli için son tahminler ve 5 günlük hava durumu raporu...

Giriş Tarihi 24 Şubat 2019, 13:26 Güncelleme 24 Şubat 2019, 14:02
Meteoroloji’den İstanbul için son dakika hava durumu uyarısı! İstanbul’da kar yağışı sürecek mi? 5 günlük hava durumu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar gece boyunca etkisini sürdürdü. Kar şehrin genelini beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde metrobüse binmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşarken, taksi sürücüleri karla kaplanan araçlarını fırçalarla temizledi. İstanbul'da kar etkisini şu sıralar aralıklarla sürdürüyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Çankırı, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Batı Karadeniz, Çankırı ile Ankara'nın doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esecek.

İŞTE TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

24 ŞUBAT 2019 PAZAR TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

25 ŞUBAT 2019 PAZARTESİ TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

26 ŞUBAT 2019 SALI TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

27 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

28 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU