Meteoroloji'nin İstanbul için kar uyarısı sonrası İBB alarma geçti

Kar ve soğuk uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu uyarısında İstanbul'un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 cm kar örtüsü beklendiğini belirtti. Meteoroloji'nin açıklamasının ardından önlemler alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kar küreme araçları ana arterlerde konuşlandırıldı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2019, 07:14 Güncelleme 23 Şubat 2019, 09:20
Meteoroloji’nin İstanbul için kar uyarısı sonrası İBB alarma geçti

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Trakya ve İstanbul'da kar yağışı görüleceğini duyurdu. Olası kar yağışı nedeniyle megakentte trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İBB, önlemlerini arttırdı.

İBB'ne ait kar küreme ve temizleme araçları, başta D-100 Karayolu olmak üzere ana arterlerde ve birçok noktada hazır bekletildi.

GECE YAĞMUR DURMADI

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak, sabaha karşı da etkili olmaya devam ediyor. Hemen hemen megakentin tamamında görülen yağış, yer yer şiddetli sağanağa dönüyor. Yağışla birlikte rüzgâr da etkili oluyor. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşarken, bazı kişiler de yağmurluk ve şemsiye ile yağmurdan korunmaya çalışıyor.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), kar küreme ve yol temizleme araçları da kar ve sağanağa karşı hazır bekletiliyor.

Meteoroloji tahminlerine göre, sağanakla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi ve sağanağın gün içerisinde yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

KIYI KESİMLERDE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR
Meteoroloji ve AKOM'un yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da gece saatlerinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına etkisini gece de sürdürüyor.

Kıyı kesimlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm denizlerde fırtına beklendiğini bildirmişti.

Öte yandan sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar şiddetli fırtınada zor anlar yaşandı.