Hadi ipucu 22 Şubat: Ay, Dünya ile Güneş arasına girince ne olur?

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bugünkü ipucu sorusu astronomik olaylar üzerinden geliyor. İpucu sorusunu öğrenerek yarışmada bir adım önde olmak isteyenler, ipucu sorusunu araştırıyor. Peki, Ay, Dünya ile Güneş arasına girince ne olur? İşte 22 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 22 Şubat 2019, 09:50 Güncelleme 22 Şubat 2019, 09:50
Hadi ipucu 22 Şubat: Ay, Dünya ile Güneş arasına girince ne olur?

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Canlı bilgi yarışması Hadi bugün 12.30'da başlayacak. Hadi'nin resmi Instagram hesabından yapılan açıklamada, "Astronomik olaylar ilginizi çeker mi hadiciler? Bugünkü ipucumuz bir tutulma türünden geliyor... Ay, Dünya ile Güneş arasına girince ne olur biliyor muyuz?" denildi. İşte 22 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (22 ŞUBAT 2019)

Soru: Ay, Dünya ile Güneş arasına girince ne olur?

Cevap: GÜNEŞ TUTULMASI

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRLERİ

* Tam güneş tutulması: Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken Güneş'i tamamen kapatması durumlarında meydana gelmektedir.

* Halkalı güneş tutulması: Ay, Güneş ve Dünya'nın arasından geçerken halka şeklinde bir boşluğu kapatamadığında halkalı güneş tutulması meydana gelir.

* Parçalı güneş tutulması: Ay'ın yörünge hareketi esnasında Güneş'in önünü tam olarak kapatamadığı durumlarda meydana gelmektedir. Güneş'in bir parçasını kapattığı güneş tutulmasına denir.

* Hibrit güneş tutulması: Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen güneş tutulması, bazı noktalardan halkalı, bazı noktalardan da tam şekilde görünebilir. Bu tutulma türüne hibrit güneş tutulması denir.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK GÜNEŞ TUTULMALARI

Tutulma Tarihi Türkiye'de Görülme Türü
30 Nisan 2060 Türkiye'den TAM görülecektir.
3 Eylül 2081 Türkiye'den TAM görülecektir.

DÜNYADA MEYDANA GELECEK TÜM GÜNEŞ TUTULMALARI

Tutulma Tarihi Nereden Görülecek Görülme türü

2 Temmuz 2019 Kuzey Amerika Tam
26 Aralık 2019 Kuzey Asya Halkalı
21 Haziran 2020 Kuzey Asya Halkalı
14 Aralık 2020 Kuzey Amerika Tam
30 Nisan 2060 Kuzey Afrika, Türkiye, Orta Asya Tam