Hadi ipucu: İkinci Bahar dizi oyuncuları kimler? Başrol oyucuları kimdir? 20 Şubat Hadi ipucu sorusu

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bugün 12.30'da yapılacak Hadi'nin ipucu sorusu bir diziden geliyor. 1998 yılında yayınlanan İkinci Bahar dizisinin oyuncuları, ipucu sorusunda yer aldı. Peki, İkinci Bahar dizi oyuncuları kimller? İkinci Bahar'ın başrolünü hangi oyuncular canlandırdı? İşte 20 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 20 Şubat 2019, 10:58 Güncelleme 20 Şubat 2019, 10:58
Hadi ipucu: İkinci Bahar dizi oyuncuları kimler? Başrol oyucuları kimdir? 20 Şubat Hadi ipucu sorusu

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Canlı bilgi yarışması Hadi bugün 12.30'da takipçileriyle buluşacak. Hadi tarafından yapılan açıklamada, "İpucumuz gönüllere taht kurmuş bir diziden geliyor... Ali Haydar ile Hanım karakterlerinin işte ve aşkta ikinci baharı yaşamalarını konu edinen İkinci Bahar dizisini hatırlıyoruz değil mi? Peki 3 sezon izleyicilerini ekranlara kilitleyen bu efsane dizi hakkında neler biliyoruz? Mesela usta oyuncu kadrosu desek?" denildi. İşte 20 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (20 ŞUBAT 2019)

Soru: İkinci Bahar dizi oyuncuları kimler?

Cevap: TÜRKAN ŞORAY - ŞENER ŞEN

İKİNCİ BAHAR OYUNCU KADROSU

TÜRKAN ŞORAY

28 Haziran 1945 tarihinde dünyaya gelen Türkan Şoray, Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılmaktadır. 1960'larda sinema ile tanışmış, ilk sinema ödülü 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır. Toplamda 222 filmde rol alan Türkan Şoray, bu sayıyla dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusudur. Şoray, 12 Mart 2010 tarihinde UNICEFTürkiye iyi niyet elçisi seçilmiş, "Sevgiyle yapılamayacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gücü sevgiyle birleştirirsek, birçok sorunun üstesinden gelebiliriz" demiştir. Ayrıca Şoray'ın kendi adını taşıyan bir ilkokul da vardır.

ŞENER ŞEN

26 Aralık 1941 tarihinde Adana'da dünyaya gelen Şener Şen, ünlü oyuncu Ali Şen'in de oğludur.

Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Babası gibi sinemasanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adadı. Radyo tiyatrolarında da oynadı. Ancak tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kaldı. Dublajdan tanıdığı yönetmenlere, "Figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım" der.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Beş yıl boyunca - bazı filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek gibi- küçük rolerde yer aldı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi Hababam Sınıfı'ndaki ''Badi Ekrem'' tiplemesi oldu. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Tarık Papuççuoğlu

Güven Hokna

Nedim Saban

Özkan Uğur

Nurgül Yeşilçay

Ozan Güven