Süper Ay nedir, ne anlama geliyor? Süper Ay Türkiye'den izlenebiliyor mu?

Süper Ay nedir, ne anlama geliyor sorusu bu akşam vatandaşlar tarafından büyük merak konusu oldu. Peki, Süper Ay Türkiye'den izlenebiliyor mu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Şubat 2019, 21:21 Güncelleme 19 Şubat 2019, 21:31
Süper Ay nedir, ne anlama geliyor? Süper Ay Türkiye’den izlenebiliyor mu?

İÇİNDEKİLER

2019 yılının ilk Süper Ay'ı için heyecan başladı. Süper Ay görülmeye başlandığından itibaren vatandaşlar internette Süper Ay nedir, Süper Ay ne anlama geliyor sorularına yanıt aramaya başladı. Süper Ay, Türkiye saati ile saat 18.20'de net bir şekilde izlenebiliyor. Peki, Süper Ay Türkiye'den izlenebiliyor mu? İşte detaylar...

SÜPER AY NEDİR? SÜPER AY NE ANLAMA GELİYOR?

Dolunay, Dünya'ya en yakın konuma geldiğinde, çevresi daha büyük ve parlak görünür, bu olaya Süper Ay denir. Bu gece ay, Dünya'nın uydusu konumundaki Ay, gezegenimize en yakın konumda olacak ve 'Süper Ay' olayı yaşanacak. Süper Ay'ı gözlemlemek için çıplak göz yeterli olacak.

NASA gökbilimci Mitzi Adams resmi blogunda, "Bu gecenin Süper Ayı'nı izlemek için, batıdaki Güneş battığında doğuda yükselen ayı arayın. Ay battığında son derece büyük görünecektir." açıklamasında bulundu. Bir sonraki Süper Ay, 19 Mart tarihinde görünecek.

SÜPER AY TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLİYOR MU?

Süper Ay, İstanbul saati ile 18.20 civarında doğu yönünden başlayarak net bir şekilde görülmeye başlandı. Süper Ay, ilerleyen saatlerde güneydoğu yönüne doğru yükselmeye başlayacak.

Dolunay her zamankinden yaklaşık yüzde 30 daha parlak ve dünyaya en yakın olduğu "Süper Ay" gökyüzünde kendini gösteriyor. Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği "Süper Ay" Ankara'dan da gözlendi.