Son dakika... Kartal'da riskli binanın yıkımına başlandı

Son dakika... Kartal'da çöken binanın yanında bulunan Yunus Apartmanı yıkımın başlandı. Yeşilyurt Apartmanın çökmesinin ardından hemen yanındaki bina olan Yunus Apartmanı boşaltılmıştı. İş makineleriyle binanın üst katlarından itibaren yıkımı gerçekleştiriliyor. Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırılmış, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2019, 19:33 Güncelleme 10 Şubat 2019, 20:34
Son dakika... Kartal’da riskli binanın yıkımına başlandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki riskli Yunus Apartmanı'ndan değerli eşyalar itfaiye ve polis eşliği ile çıkarıldı. Tahliye işleminin tamamlanmasının ardından binanın yıkım işlemi başladı.

İstanbul Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı'nda bulunan değerli eşyaların çıkarılması için çalışma yapıldı. Yıkılan Yeşilyurt Apartmanı çevresinde 11 binadaki 135 hane boşaltılmıştı. Riskin en yüksek olduğu belirtilen 11 katlı Yunus Apartmanı'nın durumu da üzerine yerleştirilen sensörlerle sürekli takip ediliyor.

21 ÖLÜ, 14 YARALI
Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüş, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı. Çökmenin ardından çevredeki 7 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırılmış, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.