Şule Çet davasında skandal savunma

Ankara’da cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilen Şule Çet, bir plazanın 20’nci katından düşerek can verdi. Sanıklar, suçlamaları reddetti. Çağatay Aksu, “Cinayet söz konusu değildir. Ona dokunmadık bile” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2019 Güncelleme 07 Şubat 2019, 07:59
Şule Çet davasında skandal savunma

İÇİNDEKİLER

Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs'ta bir plazanın 20. katından düşerek can verdi. Çet'in cinsel saldırıya maruz kaldığı ve plazadan atılarak öldürüldüğü belirtildi. Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dün ise ilk duruşma vardı. Aksu, "Şule, makam odasında yürümeye başladı. Peşinden gittim. Onu sarkık vaziyette gördüm. 'Ne yapıyorsun sen?' deyip tutmam bir oldu. Önce sol elimle tutmaya çalıştım başaramadım. Atlarken 'Ben gidiyorum' dedi ve başka bir şey söylemedi. Hiçbir suçu kabul etmiyorum. Ona dokunmadık bile" diye konuştu. Sanık Berk Akand ise "Üçümüz plazaya girdik. Alkol içip eğlendik. İçim geçmiş. Sonra, Çağatay uyandırdı. Şule camdan atladı gitti'' dedi. Mahkeme, tutukluluk haline karar vererek davayı 15 Mayıs 2019'a erteledi.




ÇAĞATAY AKSU




Berk Akand, Çağatay Aksu'nun olaydan sonra alkol şişelerini toplayıp bardakları yakadığını anlattı. Aksu'nun delilleri kararttığı anlaşıldı.