İstanbul'da korkutan patlama! Yaralılar var

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan bir apartmanın giriş katında henüz bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlama sonucu binada bulunanlar vatandaşlardan 3'ü yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2019, 11:27 Güncelleme 26 Ocak 2019, 15:11
İstanbul’da korkutan patlama! Yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Güzelce Mahallesi Hayat Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en alt katında sahte içki yapımı sırasında patlama geldi. Patlama sonrası alt katı alevler sardı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında kaçak içki ilalatı yaptığı idda edilen 43 yaşındaki Mehmet Salih Güder, annesi Kevser olmak üzere 1'i ağır 3 kişi ambulansla hastaneye gönderildi. Yangın söndürülürken binada ve bina önünde park halindeki araçlar da hasar oluştu. İmalathaneden çevredeye tanklar ve sahte içki yapımında kullanılan malzemeler saçıldı.

"SAHTE İÇKİ YAPILIYORDU"
Olay yerine gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün açıklamalarda bulundu. Hasan Akgün saat 10.00 sıralarında meydana gelen patlamanın sahte içki üretiminde kullanılan alkolün sıkışmasından kaynaklandığını söyledi. Akgün, "Patlama çok büyük bir patlamaydı. Buradan 1 kilometre ilerde belediyenin garajı bile sallandı. Arkadaşlarım oradan koşarak buraya geldiler. Bu patlamanın sebebinin içki üretiminde kullanılan alkolün sıkışmasından meydana geldiği büyük ihtimalle ortaya çıkmıştır. En azından doğalgaz patlamasından meydana gelmemiştir.

PATLAMA, ALKOLÜN DAMITILMASI SIRASINDA MEYDANA GELDİ!
Belediye Başkanı Akgün; "Patlama sonrasında sahaya girildi, çeşitli içki şişeleri çeşitli içki bantları bulundu. İçki üretiminin yapıldığı alkolün damıltılma sırasında meydana geldiği görüldü anlaşıldı" dedi.

Akgün birisinin durumun ağır olduğunu da kaydederek binanın hasar görmesinin tespiti olursa yıkılabileceğini söyledi. Akgün, "Geçmiş olsun dileklerimi arkadaşlarımıza iletiyoruz. Allah bu tip şeylerden önce çevremizi insanlarımızı korusun. Kolanlarda kirişlerde deformasyon var mı? Bu binada can ve mal konusunda tehlike arz eden bir durum var mı onları da inceledik. Şu anda gözle yaptığımız incelemede binada bir çökme ihtimali yok. Bilhare arkadaşlarımız çıktıktan sonra binada nasıl bir deformasyon meydana gelmiştir bunu da öğreneceğiz. Çünkü 1 kilometre ileriden bu patlamanın sarsıntısı hissedildi. Dolayısıyla bu binanın teknik yönden incelenmesinin şart olduğunu biliyoruz. Bunu da inşaat mühendisi arkadaşlarımız bu akşam yapacaklardır" şeklinde konuştu.