C'ana'var

Aysel Yıldırım, 15 aylık kızı Emine’yi döverek katletti. ‘Neden yaptın’ sorusuna “Canım istedi, öldürdüm” yanıtını verdi. Çocuğunun cenazesini teslim alan baba ise güçlükle ayakta durabildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2018 Güncelleme 19 Kasım 2018, 07:58
C’ana’var

İÇİNDEKİLER

Adana'dan gelen haber, yüreğimizi parçaladı. Seyhan İlçesi'nde oturan Aysel Yıldırım (23), başından 2 evlilik geçen ve ikinci evliliği resmiyette devam eden 6 çocuklu İlhami Korkmaz (48) ile yaşamaya başladı. Bu birliktelikten 15 aylık Emine ve 15 günlük İlhami adını verdikleri bebekleri olan çift, şiddetli geçimsizlik yaşadı. İlhami Korkmaz'ın eve gelmemesi ve eski eşiyle görüşmesi üzerine sinirlenen Aysel Yıldırım, önceki gece 15 aylık kızı Emine'yi dövmeye başladı. Bu sırada bebeğinin nefesinin kesildiğini fark eden anne, imam nikahlı eşini aradı. Eve giden İlhami Korkmaz, bebeğe suni teneffüs yaptıktan sonra ambulans çağırdı. Eve giden sağlık ekipleri Emine'nin öldüğünü saptadı.

Gözaltına alınan anne, emniyete götürülürken, "Bebeğinizi neden öldürdünüz?" sorusunu "Evet öldürdüm işte ne var? Canım istedi. Allah kocamın belasını versin" sözleriyle yanıtladı. Yıldırım'ın 15 günlük bebeği koruma altına alındı. Annesi tarafından öldürülen Emine'nin cesedi, Adana Adli Tıp'a kaldırıldı. Çocuğun otopsi işlemleri tamamlandı.



Talihsiz yavrunun cansız bedeni, dün sabah baba İlhami Korkmaz tarafından teslim alındı. Kızının cansız bedenini kucaklayan babanın gözyaşları, yürekleri dağladı. Talihsiz Emine, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.



Murat KARAMAN