Cinsel ilişki sırasında bu problemi yaşıyorsanız dikkat!

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu bugün köşesinde yazdığı yazıda yine okuyucuların sorularını cevapladı. İşte Karagözoğlu'na sorulan sorular ve yanıtları...

Giriş Tarihi 01 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2018, 12:44
Cinsel ilişki sırasında bu problemi yaşıyorsanız dikkat!

İÇİNDEKİLER

SORU: 6 aydır evliyiz. Eşimle birlikte olamıyoruz. Ben kendimi kasıyorum. Acı çekmekten korkuyorum. Bunalımdayım. Hangi doktora gideyim?

CEVAP: BUNUN adı vajinismus. Gerçi senin için adından ziyade iyileşmesi önemli. Sık karşılaşılan bir şikayettir. Kadın cinsel organının girişindeki kasların kişinin isteği dışı kasılarak cinsel birleşmenin acılı veya imkansız olacağından korkulur. Eşinle birlikte bu korkunu paylaş. Psikolog, iç hastalıkları uzmanı ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanından yardım alman gerekir. Korkma. Sabret.

SORU: Eşim kalp krizi geçirdi, ilaç kullanıyor. Cinsel hayatımızı nasıl düzelteceğimizi bilemiyoruz. Krizden önce doyumlu bir ilişki yaşıyorduk. Doktora söylemeye de çekiniyoruz. Yardım edin....

CEVAP: DOKTORUNUZLA mutlaka görüşün. Her hastanın hastalığı kendine özeldir. Ancak genel tavsiyelerden bahsedebiliriz. Uygun ve düzenli egzersizler, hareketler cinsel ilişki sırasında olası riskleri azaltabilir. Alkollü ve sıcak ortamda cinsel ilişkiye girmekten sakının. Zaman kısıtlıysa erteleyin. Yetişme hissi ve gerilim sakıncalıdır. İyi dinlenilmiş bir gecenin sabahı cinsel ilişki için uygun zaman olabilir. Doktorunuzun tavsiye edeceği kalp damar genişleticiler ilişki öncesinde alınabilir..

SORU: Nafiz Bey, çok dertliyim. Arkadaşlarımın anlattığına göre benim penisimin boyu kısaymış! Çok utanıyorum. Nasıl büyütülebilir?

CEVAP: BAŞKALARININ lafına bakıp yaşamaya devam edersen hayat boyu sıkıntı çekmeye devam edersin. Cinsel birliktelikte senin ve eşinin mutlu olması başarılı olmak demektir. Dolayısı ile organ boyutlarından bağımsız bir konudur. Yaklaşık beklenen ortalama erkek cinsel organ ölçümü 10-18 santimetre kadar ifade edilir. Ancak daha uzun veya daha kısa olması cinsel hayattaki mutluluğu belirlemez. Ayrıca büyütmek konusunu fazla büyütme. Tıbben gereklilik durumunda sadece ameliyat çözüm olabilir. Buna da doktorlar karar verir..

SORU: Hocam, dışkılarken tuvalet taşında taze damla damla kan gördüm. Korkuyorum. Hangi doktora gitmeliyim?

CEVAP: KORKMAK yok. Tedbir var. Özellikle dışkılama sonrası temizlik yaparken makat bölgesindeki topaklar, bezeler fark edilebilir. Bir de dışkılama sonrası temizlik kağıdına veya bezine bulaşmış kan, tuvalet taşına damlayan kan görürsek hemoroitten, yani basurdan şüphelenmeliyiz. İç hastalıkları uzmanı veya genel cerrahi uzmanına başvurmak uygun olur. Erken tedbir almazsan ilerler. Kabız kalmamaya dikkat et.

Dr.Nafiz Karagözoğlu'nun diğer yazıları için tıklayın