Hadi 25 Ekim: Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç'ın hangi alanda rekorları vardır? 20.30 Hadi ipucu sorusu

Hadi yarışması, bugün 20.30'da spor gecesiyle takipçilerinin karşısına çıkacak. Canlı bilgi yarışması olan Hadi'nin yayınladığı ipucunda ünlü sporcular Şahika Ercimen ve Yasemin Dalkılıç yer aldı. Bu iki ünlü isim de aynı alanlarda spor yapmaktadır. Peki, Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç'ın hangi alanda rekorlar vardır? İşte 25 Ekim Hadi 20.30 ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2018, 15:21
Hadi 25 Ekim: Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç’ın hangi alanda rekorları vardır? 20.30 Hadi ipucu sorusu

İÇİNDEKİLER

Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç, Hadi'nin ipucu sorusunda yer aldı. Bugün 20.30'da yapılacak yarışma spor üzerine olacak. Hadi'nin Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç'ın hangi alanlarda ödülleri olduğu soruldu. Peki, Hadi ipucu sorusunun yanıtı nedir? Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç'ın hangi alanda rekorları vardır? İşte 20.30 Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (25 EKİM 20.30)

Soru: Şahika Ercümen ve Yasemin Dalkılıç'ın hangi alanda rekorları vardır?

Cevap: SERBEST DALIŞ

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi. 2013 itibarıyla serbest dalış alanında 4 adet resmi dünya rekoru sahibidir. Dünya rekorlarının yanı sıra 1998'den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde madalya, çeşitli özel ödüller, kupalar, birçok Türkiye rekoru elde etmiştir.

Şahika suya karşı olan tutkusu ve minnettarlığı ile sualtı ile ilgili birçok sosyal sorumluluk projesini de gönüllü olarak yürütmektedir.

Şahika, Sualtı Sporlarının yanı sıra, reklam ve sinema filmlerinde oyuncu, önemli organizasyonlarda konuşmacı ve sunucu olarak yer almaktadır.

YASEMİN DALKILIÇ KİMDİR?

Yasemin 2 Mayıs 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Daha dört yaşındayken denizi keşfetmiş ve ailesi ona ilk maske ve paletini almış, beş yaşındayken de o sıralar sık sık hastalandığından güçlenmesi için Ankara'da düzenli yüzme kurslarına başlamıştı. Ondört yaşındayken Türkiye Monopalet Milli Takımının en genç üyesi oldu, onaltısında Türkiye'deki serbest dalıcıların en iyilerinden biri sayılıyordu. 1996'da Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Matematik Bölümü'ne kabul edildikten sonra ileriki yılları büyük ölçüde etkileyecek bir gelişme yaşandı: 1998'de İtalya'da yapılan 1. Dünya Serbest Dalış Şampiyonasına katıldı ve bu alanda uluslararası bir fırtına yaratarak bayanlar dalındaki en yüksek dereceyi kolaylıkla elde etti. Bu başarıdan derinden etkilenen pek çok izleyici arasında birçok dünya şampiyonu yetiştirmiş olan tanınmış antrenör Rudi Castineyra da vardı.Yasemin bu şampiyona sonrasında kendisine başvurarak tavsiyelerini almak istedi.

Rudi Yasemin'e ne kadarına dayanabileceğini görmek amacıyla çok zor ve ağır antrenman programları verdi. Ancak Yasemin'in sonuçları hayret verici derecede iyiydi ve sonuçta Rudi Yasemin'i bir dünya rekoru denemesi konusunda ikna etti. Altı ay sonra Yasemin ilk dünya rekorunu kırarak Türkiye'nin ilk kadın dünya şampiyonu ve dünyanın en genç serbest dalış şampiyonu oldu. Bunu takiben 2003 yılına kadar geçen sürede Yasemin antrenörü Rudi'yle yedi dünya rekoruna daha imza attı ve ikili 2003'de evlendi.

Yasemin'in ender rastlanan bir pankreas tümörü yaşamını tehdit ediyordu ve acilen ameliyat gerekmekteydi. İyileşme sürecinde Yasemin dalış sporundan uzaklaşarak ve o süreyi başka hedeflere odaklanarak değerlendirdi, bir müzisyen, multimedya programcısı, motivasyon konuşmacısı ve restoran sahibi oldu.