Şifa deposu bal kabağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2018 Güncelleme 14 Ekim 2018, 01:55
Şifa deposu bal kabağı

İÇİNDEKİLER

Soğukların kendini göstermesiyle birlikte hastalıklar kol geziyor. Liv Hospital Check-up ve Sağlıklı Yaşam Kliniği'nden Yrd. Doç. Dr. Eren Eroğlu, sonbaharı sağlıklı geçirmenin şifrelerini açıklıyor... Grip aşısı yaptırmanın yanı sıra bol bol sebze ve meyve tüketilme-sini öneriyor. "Sebzeler ne kadar renkliyse besin değerleri de o kadar yüksektir. Günleri renklere ayırın, bir gün sarı renklileri yiyin (greyfurt, bal kabağı, mısır, elma) bir gün koyu yeşilleri tercih edin (brokoli, pırasa) kırmızı ve moru da ihmal etmeyin" diyor. Abur cubur tüketiminin de sınırlandırılmasını öneren Dr. Eroğlu, önerilerini sıralıyor: Ağzınıza sakız ya da naneli kalorisiz şeker atın, bir bardak çay ya da su için.