Dar giyme tansiyonu düşürme! Tansiyon düşüklüğü belirtileri nelerdir? Dar giymek tansiyonu düşürür mü?

Uzmanlar tansiyon düşüklüğü konusunda uyardı. Dar giyinmek tansiyonu düşürür mü? Korse ve kot pantolon gibi sıkı kıyafetler dar olduğu için vücuda baskı yapar ve kan basıncını düşürür bu yüzden kalbe dönen kan miktarı azalır, tansiyon düşerek vücudu olumsuz etkiler. Peki dar giyinmenin zararları nelerdir? Tansiyon düşüklüğü belirtileri nelerdir? Tansiyonu ne düşürür ? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 02:26
Dar giyme tansiyonu düşürme! Tansiyon düşüklüğü belirtileri nelerdir? Dar giymek tansiyonu düşürür mü?

İÇİNDEKİLER



BOL SU İÇİN: Günde 8-10 su bardağı su içmek kan hacmini artırır. Tansiyonun düşmesini engeller.

TUZ TÜKETİN: Yüksek tansiyon hastalarının aksine, düşük tansiyonu olanların tuz tüketmesi önerilir. Bu sayede kan basıncı da yükselir.



FAZLA AYAKTA KALMAYIN: Uzun süre ayakta ve hareketsiz kalmak kanın bacaklarda toplanmasına, kalbe daha az pompalanmasına neden olur ve tansiyonu düşürür.

DAR GİYİNMEYİN: Korse gibi sıkı kıyafetler, vücuttaki basıncı artırır. Kalbe dönen kan miktarını azaltır. Şah damarına baskı yapıp doğrudan tansiyonu düşürerek olumsuz etkiler.



AĞIR KALDIRMAYIN: Öksürük krizi, yüksek ağırlık kaldırma, zorlu üfleme (balon şişirme, üflemeli müzik aletleri gibi), göğüsteki basıncı arttırır, kalbe kanın dönüşünü azaltır ve kan basıncını düşürür.


SPOR YAPIN: Gün içinde mümkün olduğu kadar aktif ve ayakta olmak, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.


AZ AZ YİYİN: Çok miktarda yemek yemek, vücudun kan akışını sindirim sistemine yönlendirir. Bu da tansiyonu düşürür.


DOKTORA BAŞVURUN: Şikayetleriniz günlük hayatı etkiliyorsa, beklemeden doktora gidin