Yemişim Alzheimer’ı

E vitamini beyin ve kalp sağlığını koruyor. Özellikle Alzheimer riskini azaltan vitamin, en çok kuruyemişlerde ve zeytinyağında bulunuyor

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Yemişim Alzheimer’ı
Uzmanlar E vitamininin kanser, kalp hastalığı, Alzheimer, katarakt ve yaşlanmaya karşı kalkan görevi gördüğünü belirtiyor. Vitamin en çok avokado, tam tahıllar, kuruyemişler, tohumlar, bitkisel yağlar ve özellikle yüksek kalite zeytinyağında bulunuyor.

E vitamininin yararları ise şöyle sıralanıyor:

İNME riskini azaltır. Katarakt gelişimini yavaşlatır.
KÖTÜ kolesterolün damarlara tutunmasını ve sızmasını engeller.
BEYİN hücrelerini korur ve Alzheimer'a karşı tedavide etkilidir.
PROSTAT ve akciğer kanserlerinden korur.
ŞEKER hastalarına iyi gelir.

FAZLASI ZARAR
Aşırı dozlarda alınan E vitamini karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma, baş ağrısı ve hipertansiyon yapabiliyor.