Teknofest zamanı

İstanbul havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e sayılı günler kaldı. Festival dünya çapında yarışmalara ev sahipliği yapacak, farklı ülkelerden ünlü isimler Türkiye’ye gelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2018 Güncelleme 11 Eylül 2018, 01:56
Teknofest zamanı

İÇİNDEKİLER

Çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmeyi amaçlayan TEKNOFEST İstanbul, 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. İstanbul'un 40 farklı noktasından 4 gün boyunca festivalin yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanı'na ring seferleri düzenlenecek. Perşembe ve Cuma günleri okul grupları doğrudan okullarından ve üniversitelerinden taşınacak. Sadece 200 bin kişiyi TEKNOFEST taşımayı planlıyor.

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI GELİYOR
Türkiye ve yurt dışından festivale büyük ilgi gösterildiğini belirten BAYKAR Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "Festivaldeki çocuklar gelecekte Elon Musk'ın yaptığı işi yapacak" dedi. İnsansız savaş uçağının ne zaman kullanılacağı ile ilgili Bayraktar, "İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi ve 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik görevler yapan insansız hava aracı da inşallah 2019'da uçuracağız. Türkiye SİHA da satmaya başladı.2012 de biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri gitmeye başladı. Katar, Ukrayna olmak üzere 3-4 yer var" dedi.