Gözde insan

Kazada ölen İslam Gök’ün organları bağışlandı. Kornea bekleyen abla Ayten Gök ise “BENDEN DAHA KÖTÜ HASTALAR VAR” diyerek nakle yanaşmadı. Fedakarlık yapıp küçük bir kızın görmesini sağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2018 Güncelleme 11 Eylül 2018, 01:53
Gözde insan

İÇİNDEKİLER

Adana'da yaşayan İslam Gök (18), 6 Mayıs'ta motosiklet kazası geçirdi. Talihsiz genç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Acı haber Gök ailesini kahretti. Acılı aile, ölen çocuklarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Gözler ise bir gözü yüzde 60, diğer gözü ise yüzde 40 görmediği için kornea nakli için sırada bekleyen abla Ayten Gök'e çevrildi. Nakil sırası bekleyen Gök, kendisinden daha kötü olan hastaların görmesi için kardeşinin kornealarını almayı reddetti. Bunun üzerine ölen İslam Gök'ün iki korneası, iki böbrek ve karaciğeri nakil bekleyen 5 hastaya nakledildi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Fedakar abla Ayten Gök, "Sırada bekleyen benden daha kötü durumdaki hastalar için kardeşimden alınan kornea naklini kabul etmedim. Kardeşimin korneaları küçük bir kıza nakledilmiş" dedi. Gök, gözyaşları arasında tek isteğinin kardeşinin organlarını taşıyan kişileri görmek olduğunu söyledi. Ayten Gök, "Biz kardeşimin organlarını taşıyan kişileri görmek istiyoruz ama engelliyorlar. Kardeşim toprak oldu ama yaşayan gözünü görmek görmek istiyoruz" diyerek yetkililerden yardım istedi.



Ayten Gök, tek isteğinin kardeşinin organlarının nakledildiği kişileri görmek olduğunu söyledi.