YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS 2018 tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama...

YKS tercih sonuçları son günlerde özellikle gençlerin çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Gençler kadar ailelerin de heyecanla merak ettiği YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bulabilmek için vatandaşların gözü ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya çevrildi. YKS tercihlerini yapan yaklaşık 2 milyon üniversite öğrenci adayları bu yıl ilk kez gerçekleştiren Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nı deneyimledi. Ağustos ayının başlarında gerçekleştirilen YKS tercihleri ne zaman açıklanacak, YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak merak edenler detaylara haberimizin devamından ulaşabilir.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2018, 14:21
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS 2018 tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama...

İÇİNDEKİLER

YKS tercihlerinin sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversite adayı bu sorunun yanıtını merak ediyor. 31 Ağustos'ta açıklanacak olan KPSS sonuçlarının dün sürpriz bir şekilde açıklanmasından sonra bir sürpriz de YKS tercih sonuçlarından bekleniyor. Üniversite kayıtları ise yakın zamanda başlayacak.

YKS tercih sonuçları, bu hafta üniversite adayları tarafından en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. Ağustos ayının başlarında gerçekleştirilen tercih işlemlerinin ardından yaklaşık iki milyon öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya çevrildi. İstediği üniversitede okumanın hayallerini kuran öğrenciler 2018 YKS üniversite tercih yerleştirme sonuçları heyecanla bekliyor. Peki ÖSYM ile 2018 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar…

YKS TERCİH SONUÇLARI 2018 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite adayları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılacak olan resmi açıklamaya gözlerini çevirdi. Üniversite yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar ise belli oldu.

ÖSYM'DEN YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

Yaklaşık iki milyon üniversite adayı nefeslerini tuttu ve geri sayıma başladı. Hayallerini kurduğu üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen kişiler YKS tercih sonuçları sorgulama işlemini hemen buradan yapabilirler.

YKS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN HEMEN TIKLA!

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, 2018 YKS üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Sınav sonuçları konusunda ÖSYM'nin resmi açıklaması bulunurken, tercih sonuçlarına yönelik olarak bir açıklaması bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz senelerdeki sonuç açıklanma tarihleri göz önüne alındığında, tercih sonuçlarının 28 Ağustos ile 1 Eylül 2018 tarihleri arasında açıklanmasını ön görmek mümkün. Sonuçlar genellikle tercih işlemlerinden 15 gün sonra açıklanıyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2018 ÜNİVERSİTE EĞİTİM TAKVİMİ NASIL?

Tercihlerin açıklanmasından sonra kayıt işlemleri başlarken 2018 yılında üniversiteler ne zaman açılacak, sorusunu soranlar için YÖK'ten gelen açıklamaya göre resmi açılış tarihi 24 Eylül 2018.

Üniversiteler bir hafta önceden veya bir hafta sonrasından eğitim-öğretim dönemini başlatıyor.