Jirki aşiretinin düğününde kilolarca altın takıldı

Şırnak Beytüşşebap'ta yapılan aşiret düğününde Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın kızı Şeyma ile kuzeninin oğlu Elind Adıyaman 3 gün 3 gece süren düğünle dünya evine girdi. Düğünde takılan altın ve paranın miktarı ise dudak uçuklattı.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2018, 15:30
Jirki aşiretinin düğününde kilolarca altın takıldı

İÇİNDEKİLER

Düğünle ilgili bilgi veren damadın amcası Mehmet Adıyaman, aşiretler arasında başlık parası olmadığını belirterek, "Yeğenimin düğününe gelen gelmeyen herkese çok teşekkür ederim. Yeğenime, amcamın kızını istedik. Aşiretimizin lideri amcam, bize kızını verdi. Bugün onların düğünü, binlerce misafirimiz var, herkese çok teşekkür ederim.


Herkes aşiretlerin başlık parası karşılığında kız verdiğini biliyor. Ama burada öyle bir şey yok. Amcam kızını verdi. Kendisi gelip damada 5 bin Türk Lirası taktı. Ayrıca 2 kamyon dolusu çeyiz gönderdi. 4 gün boyunca misafirlerimizi ağırladı. Minnettarım hepsine, şükranlarımı sunarım" dedi.


Damat Elind Adıyaman da babası Lezgin Adıyaman'ın geçen yıl yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Babamın vefatından 1 yıl geçti. Onun ölümü bir tek bizi değil, Beytüşşebaplı hemşehrilerimizi de yasa boğmuştu. Bir yılı aşkındır kimse düğünlerini yapamıyordu. Bu gün en mutlu günüm, bütün eş ve dostlarım şimdi burada.


Babamın yokluğunu hisettirmedikleri için, gelen gelmeyen herkese çok teşekkür ederim. Düğünümle teşkilat olsun, akrabalarım olsun, aşiret liderimiz olsun, hepsi yakından ilgilendi. Bu kadar kalabalığı bir arada görmek çok güzel bir duyguydu. Unutulmaz bir düğün geçirdik. Biz milletimizin hizmetçisiyiz" diye konuştu