Kansere karşı karpuz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2018 Güncelleme 16 Ağustos 2018, 02:35
Kansere karşı karpuz

İÇİNDEKİLER

Yazın en lezzetli meyvelerinden olan karpuz, şifa saçıyor. Bilim insanları, karpuzun faydalarını saymakla bitiremiyor. Yapılan araştırmalara göre, karpuza yoğun kırmızı rengini veren "likopen", kanser ve şeker hastalığı riskini düşürüyor. Karpuz ayrıca eklem iltihabı hastalığının önüne geçiyor.
A vitamini içeriğiyle göz sağlığına da iyi geliyor. "Mucize" olarak tanımlanan bu meyve, aynı zamanda kırışıklıkları önleyerek cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Uzmanlar, sinirim sorunlarını da ortadan kaldıran karpuzun sıkça tüketilmesini öneriyor.