Tekirdağ'daki tren kazasının nedeni belli oldu! Tekirdağ'daki tren kazası neden oldu?

Tekirdağ Çorlu'da dün akşam saatlerinde meydana gelen tren kazasının yankıları sürerken, ölen 24 kişinin isimleri de belli oldu. Savcılık olayla ilgili soruşturmayı süratle başlatarak trenin iki makinistini gözaltına aldı. Peki ama 24 kişinin ölümüne yüzden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazası nasıl oldu? Tekirdağ'daki kazanın nedeni ne? Tren kazasının nedeni ne? İşte Tekirdağ'daki tren kazası ile ilgili tüm detaylar...

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 09 Temmuz 2018, 14:20
Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu! Tekirdağ’daki tren kazası neden oldu?

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da, 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili 2 makinist ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınlarında yolcu treninin devrilmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

MORG ÖNÜNDE ACI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasının ardından Çorlu Devlet Hastanesi'nde gece boyu yoğunluk yaşandı. Kazada yaşamını yitiren yolcuların yakınları cenazelerini almak için hastane morgu önünde toplandı. Acılı ailelerin bekleyişleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Bazı kazazedelerin yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

5 VAGONU DEVRİLDİ, 24 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile sefer yapan trenin 5 vagonu Tekirdağ'da devrildi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ kazada 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı 338 kişinin yaralandığını belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması sonucu meydana geldiğini açıkladı. RTÜK, Başbakanlık yazısı ile Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

124 YARALI TEDAVİ ALTINDA
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 338 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194'ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Listeye göre ölenlerin 12'si Uzunköprü, 2'si Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesi, 4'ü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, 3'ü Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi ve 2'si İstanbul nüfuslarına kayıtlı.

Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

TRENİN DEVRİLME NEDENİ BELLİ OLDU
Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, trenin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde tekerleklerinin rayla teması ortadan kalktı ve kaza meydana geldi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada; "Tren ile Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Dray "trenin tekerleklerinin rayla temasının ortadan kalkmasına deniyor

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

SAATTE 32 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞMÜŞ
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış." dedi.

Arslan, Çorlu Kaymakamlığında oluşturulan kriz masasında, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile düzenlediği basın toplantısında, adli ve idari soruşturmanın titizlikle sürdüğünü söyledi.

KRİZ MERKEZİ KURULDU
Açıklamada, TCDD'ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı'dan hareket ettiği, Alpullu'dan arama kurtarma araçlarının da olay yerine sevk edildiği belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Ankara'dan hareket ederek kaza yerine gittiğinin aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi: "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda Müsteşar Suat Hayri Aka başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu'da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup bakanlığımız ile koordineli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kazayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır."

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KAZA HER BOYUTUYLA ARAŞTIRILIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'daki tren kazasına ilişkin olarak, "Kazanın hemen ardından devletimiz, ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır" dedi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi. Mesajında, meydana gelen tren kazasının, milletçe herkesi derinden üzdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Kazanın hemen ardından devletimiz, ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

TREN KAZASINDA YARALANANLARIN BİR BÖLÜMÜ İSTANBUL'A GETİRİLDİ
Ambulanslarla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılar tedavi altına alındı.

15 KİŞİ KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE GETİRİLDİ
Ambulans ve özel araçlarla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 15 kişi tedavi altına alındı. Durumu ciddi olan bir yaralının ameliyata alındığı öğrenildi. Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 14 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken yaralıların tedavileri devam ediyor.

Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni belli oldu!