YKS sınav soruları ve cevapları 2018 yayınlandı mı? - ÖSYM'den TYT-YKS sınav soruları duyurusu

Yaklaşık üç milyon adayın heyecanla beklediği gün geldi, çattı. Üniversite hayalleri kuran öğrenciler bu sabah 10:15’te sıra başında ter dökmeye başlarken veliler ise dışarıda onları dualar ile bekliyor. Bu önemli sınavın hemen ardından ise 2018 YKS sınav soruları ve cevapları merak konusu olacak. TYT oturumu Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgileri sınav soruları için araştırmalar başlayacak. ÖSYM, daha önce yaptığı açıklamada ‘YKS - TYT sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak’ sorusunun cevabını vermişti. İşte 2018 TYT sınav soruları yayınlanma tarihi...

Giriş Tarihi 30 Haziran 2018, 19:03 Güncelleme 30 Haziran 2018, 19:12
YKS sınav soruları ve cevapları 2018 yayınlandı mı? - ÖSYM’den TYT-YKS sınav soruları duyurusu

İÇİNDEKİLER



3 milyona yakın üniversite adayının beklediği gün geldi. Bu sabah saatlerinden itibaren adaylar bu önemli sınava katılım sağlamak için yola koyuldu. Sınavın başlaması ile birlikte veliler de dışarıda onlar ile aynı heyecanı yaşamaya başladı. Bu önemli sınav sonrası YKS sınav soruları ve cevapları en çok araştırılan konuların başında yer alacak. 2018 YKS - TYT sınav soruları ne zaman yayınlanacak sorusunun yanıtı ise belli oldu. ÖSYM, resmi internet sitesinden YKS soruları duyuracağı tarihi açıkladı. Peki TYT sınav soruları ne zaman açıklanacak?

YKS SINAVI - TYT SORULARI 2018 HEYECANLA BEKLENİYOR

Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan YKS sonrası, en çok araştırılan konuların başında sınav soruları gelecek. Doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen adaylar, ÖSYM sitesinden yayınlanacak olan YKS soruları bekleyecek. Peki YKS sınav soruları ne zaman açıklanacak?



YKS SORULARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.



YKS BARAJ PUANI NEDİR?​

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.



TURLAMA TEKNİĞİ

Adaylara TYT'de 120 soru için 135 dakika süre verilecek. AYT'de ise toplam 160 soru için 180 dakika süre tanınacak. Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet süreyi doğru kullanmak için turlama tekniğinin önemine dikkat çekerek "Turlama tekniği, normal ve kolay soruların çözülerek testlerin tamamlanması ve zor ve çok zor soruların ikinci tura bırakılmasına dayanır.



Teknik iyi uygulanırsa sınavın yüzde 75'e yakın kısmı zaman doğru biçimde kullanılarak üst performansla tamamlanabilir. Doğru kodlanması da hayati önem taşımakta. Her cevabın tek tek optiğe işaretlenmesinde dikkatimiz dağılabilir ve zaman kaybı yaşayabiliriz.



Bunun yerine belirli sayıda ya da sayfa bitimlerinde cevapları optiğe işaretlemek hem size kısa molalar sağlayacak hem de yaşanması olası zaman kayıplarının önüne geçecektir" dedi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat gören adaylar TYT'de ilave felsefe, ikinci oturumda ise ek felsefe grubu sorularını yanıtlayacak, din kültüründen muaf tutulacaklar.



Puanlar geçmiş yıllarda olduğu gibi 100-500 puan aralığında hesaplanacak. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen yıl olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek. Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına TYT puanı ile başvurulabilecek.