Bu besinlerin kabuğu kendisinden bile faydalı! İşte o besinler...

Bazı sebze ve meyvelerin kabukları o kadar faydalı ki hem afiyetle yiyecek hem de kabuk soyma derdinden kurtulmuş olacaksınız. İşte kabuğu kendisi kadar faydalı olan meyve ve sebzeler…

Giriş Tarihi 20 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2018, 08:06
Bu besinlerin kabuğu kendisinden bile faydalı! İşte o besinler...

İÇİNDEKİLER

NARENCİYE

Kötü kolesterollü düşürür, antioksidan yönünden çok zengindir, beyaz kısımları da pektin içerir. Pektin diyet lifidir ve bağırsak dostudur.

MUZ

Belki de en çok buna şaşıracaksınız ama evet! Muz kabuğu da tıpkı diğer meyve kabukları gibi antioksidan açısından muhteşem bir kaynak. Bundan sonra kabuğuyla birlikte yemeyi unutmayın

HAVUÇ

İçerdiği beta karoten nedeniyle göz sağlığına faydalı olan havuç, aslında kanserle savaş için de oldukça önemli. Kabuğuyla birlikte tüketildiği takdirde neredeyse bütün kanser türlerini engellemeye yardım ediyor.

SALATALIK

Düşük kalorisi ve lif zenginliğinin yanı sıra lezzetiyle de her masada yerini alan salatalık, kabuğunun faydalarıyla biliniyor. Kabuğuyla tüketildiği zaman salatalık, kansere ve tehlikeli iltihaplara karşı sizi maksimum düzeyde koruyor. Unutmayın ki sebze ve meyve kabukları, besin değerinin çok büyük bir kısmını içinde barındırıyor.

ELMA

Yıllardır doktorlar tarafından ısrarla tavsiye edilen elma, tam bir şifa kaynağı. Sindirim sistemiyle ilgili her hastalığa iyi gelmekle birlikte, yaşlanma karşıtı özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Elma kabuğu akciğerlerin fonksiyonunu artırıyor, kan şekerini düzenliyor ve kanser hücrelerini hızla yok ediyor…

KİVİ

Yenilebilir olması sizi şaşırtsa da çok önemli bir C vitamini deposu olan kivinin kabuğu kendinden en az üç kat daha fazla antioksidan içeriyor. Kalp sağlığı için bütün doktorların tavsiye ettiği, potasyum açısından da çok değerli bir kaynak olan kividen günde iki-üç tane yiyerek potasyum seviyenizi artırabilirsiniz.

PATATES

C ve B6 vitaminleri, fosfor, magnezyum, potasyum ve lif bakımından zengin bir kaynak olan patates, kabuğuyla birlikte tüketildiğinde çok daha faydalı. Patatesi soyduğunuzda bu önemli besin değerlerinin de aynı oranda azaldığını aklınızdan çıkarmayın! Ama patatesi iyi yıkamanız gerektiğini de unutmayın.