Kim Milyoner Olmak İster'de Johnny Carson sorusu soruldu! İşte sorunun cevabı

Kim Milyoner Olmak İster'in yayınlanan son bölümünde Johnny Carson sorusu soruldu. Yarışmacı soruya doğru yanıt veremeyeceğini düşünerek yarışmadan çekilerek ödülü almayı seçti. İşte "ABD'de 1973'te sunucu Johnny Carson, programında hangi üründe kıtlık yaşandığını söyleyip şaka yapmış ve yaşanan panik yüzünden o üründe gerçekten kıtlığa sebep olmuştur?" sorusunun yanıtı...

Giriş Tarihi 19 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2018, 04:31
Kim Milyoner Olmak İster’de Johnny Carson sorusu soruldu! İşte sorunun cevabı

İÇİNDEKİLER

Atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'de bir yarışmacı sorulan Johhny Carson sorusu üzerine yanlış cevap vererek yarışmadan elendi. Eğer geri çekilseydi 30 bin liralık çeki alacaktı. Soruya yanlış cevap vererek 15 bin liralık çeki alarak yarışmaya veda eden yarışmacının elendiği soru ise, "ABD'de 1973'te sunucu Johnny Carson, programında hangi üründe kıtlık yaşandığını söyleyip şaka yapmış ve yaşanan panik yüzünden o üründe gerçekten kıtlığa sebep olmuştur?" İşte sorunun cevabı.

Soru: ABD'de 1973'te sunucu Johnny Carson, programında hangi üründe kıtlık yaşandığını söyleyip şaka yapmış ve yaşanan panik yüzünden o üründe gerçekten kıtlığa sebep olmuştur?

A) Kahve

B) Ekmek

C) Tuvalet kâğıdı

D) Bulaşık eldiveni

Cevap: C) Tuvalet Kağıdı

BİR MİLYON LİRALIK SORUYU KAÇ KİŞİ GÖRDÜ?

Murat Yıldırım'ın sunduğu 'Kim Milyoner Olmak İster'de sezon finalinin yapıldığı gece, Çağdaş İrfan Yıldırım 250 bin liralık ödüllü soruyu doğru cevap vermişti. Paul McCartney, The Beatles'in "A Day in The Life" şarkısının sonuna yerleştirdiği sesin sadece hangi hayvan tarafından duyulabileceğini söylemiştir" ve "Bir kız bana emmi dedi neyleyim" sözü hangi halk ozanına aittir" gibi sorularla karşılaştı. Galatasaray Lisesi öğrencisi böylece program tarihinde 1 milyon lira değerindeki soruyu görmeye hak kazanan ikinci kişi oldu.

MURAT YILDIRIM KİMDİR?

Annesi ve babası aslen Mardinli olan Yıldırım, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979'da Konya'da doğdu.Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününden sekizinci senesinde mezun oldu. Özel hayatı 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi. Kız istemek için Recep Tayyip ve Emine Erdoğan'ı devreye sokmuştu. Cumhurbaşkanı da düğün hediyesi olarak bir Kuran göndermişti.

Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında "Ölümsüz Aşk" dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü.

2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde "Mesut" karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti. 2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı. Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde "Demir" karakteri ile ününü perçinledi. Demir, 25 sene sonra, varlıklı biri olarak Antakya'ya geri dönen ve buradan toprak alan bir gençtir. Demir ve Asi arasında geçen gurur yüklü aşk ise dizinin konusunu oluşturmaktadır.

2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı. 2012'de Tims Productions'ın yapımcılığını üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar'da Ecevit karakterini canlandırdı . Dizide çocuk yaşta başlarından geçen bir kaza sonucunda girdikleri çocuk hapishanesinde yaşadıkları kötü olayların ardından suskun kalmayı seçen dört çocuğun büyüdükten ve ayrı yollarda ilerledikten sonra bir gün intikam almak için bir araya gelmeleri anlatılır.