Zerdeçalin bilinmeyen faydaları...

Zerdeçal muhteşem lezzetiyle yemeklerimizin vazgeçilmezi olmasının yanı sıra sağlığa olan faydaları ve pratik kullanımları ile de hayatımızda önemli bir yer ediniyor. Fakat zerdeçalin faydaları saymakla bitmiyor. İşte hayatınızı kolaylaştıracak zerdeçal kullanımları...

Giriş Tarihi 11 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2018, 08:25
Zerdeçalin bilinmeyen faydaları...

İÇİNDEKİLER

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

1/3 bardak zerdeçal ile 2/3 bardak suyu karıştırıp bir tencerede 10 dakika boyunca ısıtın. Karışımı steril bir kavanozun içinde buz dolabında saklayın. Bu karışımdan 1-2 çay kaşığı sütünüze ekleyin. Günde bir kez, hastaysanız 3-4 saatte bir için.

DİŞLERİ BEYAZLATIR

Diş fırçasını ayçiçek veya zeytinyağına batırdıktan sonra zerdeçala batırın. 3 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Haftada 2-3 kez tekrarlayın.

KİLO VERDİRİR

1 bardak süt ile 1/3 çay kaşığı zerdeçalı karıştırıp için. Bu içecek metabolizmanızı hızlandıracak, tokluk hissi verecek. Bir sabah bir akşam olmak üzere her gün içebilirsiniz.

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELİR

1/2 çay kaşığı zerdeçal ile 1/2 çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suya ekleyip gargara yapın. Günde 3 kez tekrarlayın.

EKLEM AĞRILARINA İYİ GELİR

1 çay kaşığı zerdeçalı 1 çay kaşığı bal ve 2-3 diş ezilmiş sarımsakla karıştırıp ağrıyan bölgeye uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayın. 2 hafta boyunca günde bir kez uygulayın.

KANSERİ ÖNLER

1/4 çay kaşığı zerdeçal, 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ve bir çimdik karabiberi mutlaka çorbalarınıza ve çorbalarınıza ekleyin.

SİVİLCELERDEN KURTARIR

1 yemek kaşığı aloe vera jelini, 1/4 çay kaşığı zerdeçalla karıştırıp problemli bölgeye sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Haftada 3 kez tekrarlayın.