Domatesin faydaları saymakla bitmiyor

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2018, 22:05
Domatesin faydaları saymakla bitmiyor

İÇİNDEKİLER

Yedi gün boyunca tüketilen domatesin vücuda sağladığı faydaların neler olduğunu biliyor muydunuz? İşte güçlü bir antioksidan olan domatesin yedi gün boyunca tüketildiğinde vücudumuza sağladığı faydalar...



A, C, K ve B6 vitaminleri bakımından oldukça zengin olan domates, düzenli tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan; folik asit, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır ve potasyum gibi besin değerlerini karşılar.

İşte 7 gün boyunca düzenli tüketilen domatesin vücut sağlığına sağladığı faydalar;



TANSİYONU DENGELER
Domatesin, içerdiği potasyum değeri kan basıncını düzenler. Kanda oluşan zararlı trigliserid seviyesini düşürürken aynı zamanda yüksek tansiyon hastalığı riskini azaltır.



SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR
Yoğun lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyen domates, sindirime yardımcı olan kasların rahat hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda gaz sıkışması, idrar yolu enfeksiyonu ve bağırsak hastalıklarına karşı güçlü bir antioksidan görevi görür.



CİLT SAĞLIĞI
Yedi gün boyunca düzenli tüketilen domates, cilt yüzeyinde meydana gelen bozulmaları giderir. Yaşlanmayı geciktirir ve ciltteki güneş lekelerinin azaltmasında oldukça etkili bir besindir.



GÖZ SAĞLIĞI
Domates, içerdiği A vitamini sayesinde gözde oluşabilecek sarı nokta hastalığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.



SİGARA DÜŞMANI
Sigara dumanına maruz kalan kişilerde, kanserojen etkisi olan nitrosamin hücreleri oluşur. Yüksek miktarda antioksidan barındıran domates, bu nitrosamin hücrelerin oluşma riskini azaltır.