Taze gıdalar nasıl anlaşılır?

Giriş Tarihi 31 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2018, 09:47
Taze gıdalar nasıl anlaşılır?

İÇİNDEKİLER

Alışverişe çıktığınızda gıda maddeleri alırken genellikle göze güzel görülen yiyecekleri alma eğilimine gireriz. Ancak bir gıda maddesinin güzel görünmesi sağlıklı olduğu anlamına gelmez. İşte sizlere gıda maddelerinin sağlıklı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak bilgiler…


Peynir alırken rengine, dokusuna ve deliklerine dikkat etmek gerekir. Eğer peynire parmağınızla bastırdığınızda şekli değişmiyorsa almamanızda fayda var. Bunun yanı sıra peynirin üzerinde beyaz bir katman varsa da alınmamalıdır.


Eğer et alacaksanız taze etin pembe, parlak ve kahverengi olmaması gerektiğini bilmelisiniz. Yağ çizgileri belirgin ve parlak olmalıdır.


Asla plastik kahve kaplarında bulunan kahveleri almayın. İyi kahve her zaman cam kapların içinde saklanmış olandır. Kahve alırken tarihine baktığınızda rafa konulmasının üzerinden 18 ay geçmemiş olması gerekir.


Dondurma alırken frambuazlı ve böğürtlenli dondurma almamaya dikkat edin. Çünkü bu gibi dondurmalar çok nadir gerçek olurlar. Genellikle sade dondurmaları tercih edin.


Çikolata alırken içindekiler kısmı dikkatlice okunmalı ve bitkisel yağ değil, kakao yağı içeren ürünler tercih edilmelidir.


Eğer alacağınız balığın gözleri bulanıksa bu balık taze değildir ve alınmamalıdır. Balığın solungaçları parlak kırmızı renkte olmalıdır.


Havuç alırken da asla üzerinde leke bulunan ve çok büyük olan havuçları almamalısınız.


Eğer aldığınız biberin içinde bulunan tohum sayısı az ise bu biberin acı olduğunu gösterir. Bunun dışında eğer biberin altında bulunan bölümler 4 adetse bu tatlı bir biberdir. Ancak 3 bölümü bulunuyorsa bu biberin acı olduğunu gösterir.


Taze soğanın beyaz kısmı ile yeşil kısmı arasında bulunan sınır farklıysa soğan taze ve sağlıklıdır. Eğer bu çizgiler düz bir şekilde ise bu soğanın alınmaması gerektiğinin bir işaretidir.