Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 09:27
Havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR
: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında kuzey ve batı, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde güney kesimleri ile Edirne çevreleri, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya, akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale ve Çankarı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesiminin aralıklı, Gümüşhane çevrelerinin öğle ve akşam saatlerinde, Bayburt ve Artvin çevrelerinin öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.