Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 11:22
Havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; yarın(pazartesi) öğle saatlerinden itibaren; Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon,Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
: Yarın(pazartesi) batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın(pazartesi) öğle saatlerinden itibaren; Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon,Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında lokal kısa süreli fırtına, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Göller yöresi ile yarın(pazartesi) doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (pazartesi) Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde Elazığın kuzey ilçeleri ile Tunceli'nin batı çevrelerinde, yarın(pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusunda(Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.