Sigara parasına dünya turu

Antalya'da yaşanan Arif Görgün adlı kişi, sigara içmediği halde sigara içermiş gibi para biriktirdi, biriktirdiği parayla neredeyse dünyayı gezdi.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2011, 15:34
Sigara parasına dünya turu

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Alanya ilçesinde fotoğrafçılık yapan Abdülkerim Arif Görgün, sigara içmediği halde sigara içermiş gibi 30 yılda biriktirdiği parayla motosiklet turuna çıktı. Görgün, 107 günde 24 bin 400 kilometre yol katederek 20 ülkeyi gezdi.

Abdülkerim Arif Görgün (46), 12 Haziran'daki seçimlerde oyunu kullandıktan sonra motosikletiyle çıktığı Avrupa turunu 107 günde tamamladı.

Alanya'daki evine dönen ve işlettiği fotoğraf stüdyosunda hemşehrileri tarafından karşılanan Görgün, yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Görgün, Afrika ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Akdeniz ülkelerinin tamamını ziyaret edemediğini kaydetti.

Görgün, gezisinde ilk olarak Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ettiğini ardından da Yunanistan'a giderek, Atatürk Evi'ni gezdiğini söyledi. Yolculuğunun ilk iki gününün çok yorucu olduğunu belirten Görgün, Yunanistan'daki bir parkta, bankta oturup telefonla konuştuktan sonra uyuyakaldığını ve Yunan gençlerin eşyalarının çalınmaması için kendisinin uyanmasını beklediğini, uyanınca da kendisine kahve ikram ederek, Türkiye ve Yunanistan arasındaki tarihi ilişkiler üzerine sohbet ettiklerini anlattı.

Görgün, Balkan ülkelerinde Türk kültürü, insanların yaşam tarzı ve Osmanlı yapılarının kendisini büyülediğini belirtti. Avrupa ülkelerini gezerken Almanya, Hollanda, Fransa ve Finlandiya'da motosikletinde asılı olan Türk bayrağını fark eden gurbetçilerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Görgün, Avrupa'daki Türklerin kendisine evlerinin kapısını açtığını bildirdi.

Polonya'da kendisi gibi motosikletle o ülkeyi gezen bir kişiyle 4 gün seyahat ettiğini kaydeden Görgün, İspanya ve İsveç'te ise eşyalarının çalınmasına rağmen turuna devam ettiğini dile getirdi. Görgün, ''Sırbistan'da motoruma benzin almak için girdiğim akaryakıt istasyonunda, yüzümü rüzgardan korumak amacıyla kafama takılı olan maske nedeniyle çalışanlar beni hırsız sanarak, ellerini havaya kaldırıp, kasayı açtılar'' dedi.