Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağış geliyor

Hava sıcaklığının Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2011, 10:54
Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağış geliyor

İÇİNDEKİLER

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerdeki yağışlara ilave olarak, batı bölgelerimizin Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla) ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ile Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, güney ve iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla) ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım, Ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zamanla kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. (27)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (27)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (22)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (33)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de(İzmir, Aydın, Manisa, Muğla) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, batı kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Burdur ile Isparta'nın batı çevreleri, gece saatlerinde Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.